Genieten van jonge dieren in het dierenpark in Groenlo. Foto: PR
Genieten van jonge dieren in het dierenpark in Groenlo. Foto: PR

Kroamschudden in dierenpark De Halve Maan

GROENLO - Het is een mooie traditie van de Stichting Dierenpark De Halve Maan: het kroamschudden in de lente/zomer zodat iedereen kennis kan maken met de jonge dieren en een kijkje kan nemen in de dierenverblijven.

Door Kyra Broshuis

In het fotoalbum
Zoals bekend is de instandhouding van dit prachtige park in hartje Groenlo in handen van vrijwilligers. Dankzij donaties van verschillende bedrijven en particulieren is het mogelijk dit unieke stukje Groenlo te behouden. Wie is er niet als klein kind al met vader en moeder of opa en oma aan de hand meegenomen om bij de hertjes te kijken? In menig Grols fotoalbum zal het dierenpark een belangrijke plek innemen.

Lammetjes, geitjes en een ezeltje
Voor de allerkleinsten, en natuurlijk alle liefhebbers van het park, is er zaterdag 23 juni aanstaande de mogelijkheid om de jongste aanwas te bewonderen. De afgelopen maanden zijn er lammetjes, geitjes en verschillende kuikens geboren of uit het ei gekropen. Als klap op de vuurpijl werd op 25 mei een prachtig ezelsveulentje geboren. Oppervrijwilliger Bennie Klein Tank wijkt tijdens de geboortegolf geen moment van de zijde van de aanstaande moeders. Ook al is het midden in de nacht, Bennie is aanwezig om alles in goede banen te leiden. Uiteraard is hij er ook bij tijdens het kroamschudden, net als de vele andere vrijwilligers. Tijdens het kroamschudden is ook het nieuwe dierenverblijf te bewonderen.

Wie bedenkt de mooiste naam?
De kinderen krijgen die dag een kleurplaat waar mooie prijzen mee te winnen zijn. En er ligt ook een prijs te wachten voor de bedenker van dé naam voor het jonge ezeltje. De naam moet beginnen met een S en het veulentje is een meisje. Wie bedenkt de mooiste naam?
Zaterdag 23 juni van 10.00 tot 12.00 uur is iedereen van harte welkom voor het kroamschudden. Ranja en beschuit met muisjes staan klaar. "We hopen dat we heel veel mensen kennis kunnen laten maken met onze jongste dieren. We verwelkomen jullie graag!" zegt Imelda te Boome namens de vrijwilligersgroep.

Meer berichten