De familie Wicherink met 2e van rechts gids Rik Gockel bij het beroemde gedicht van Willem Wilmink. Foto: Ferry Broshuis
De familie Wicherink met 2e van rechts gids Rik Gockel bij het beroemde gedicht van Willem Wilmink. Foto: Ferry Broshuis

Eerste Grolse Gedichtenroute van start

Familie Wicherink geniet met volle teugen

GROENLO - Vanaf 2015 zijn er in Groenlo vijftien gedichten geplaatst op panden en karakteristieke plekken in de binnenstad en net daarbuiten. Er is nu ook een gedichtenroute.

Op initiatief van Rik Gockel is er destijds een werkgroep geformeerd, waarin naast hem ook Mark Ebbers en Ferry Broshuis zitting hebben. De groep heeft contacten gelegd met aansprekende dichters, met eigenaren en gebruikers van panden en natuurlijk ook met de gemeente. Zoals gezegd heeft dat geresulteerd in een tussenstand van vijftien - gewaardeerde en tot de verbeelding sprekende - gedichten op evenzoveel markante plekken en gebouwen.
Afgelopen zondag werd begonnen met de eerste gedichtenroute. De familie Wicherink uit Groenlo, voor een familiedag bijeen, kreeg als eerste de wandeling, de route en de uitleg daarbij. Het 'poëziepakket' werd verzorgd door de heren Gockel en Broshuis. De familie Wicherink was enthousiast en vol bewondering.
Het is een breed palet aan gedichten dat inmiddels de gevels siert en de komende tijd zullen er nog enkele worden bijgeplaatst. Ook Grolse dichters hebben bijgedragen en ook hun creaties zijn te bewonderen. De route duurt ongeveer anderhalf uur en er kan desgewenst onderweg een stop worden gemaakt. Op de route liggen diverse horeca-etablissementen. De gedichtenroute is een aanvulling op het al aanwezige aanbod voor toeristen en andere geïnteresseerden. Informatie staat op de site grolsegedichten.nl en is ook via de VVV verkrijgbaar.

Meer berichten