Het terras van Welgelegen in Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Het terras van Welgelegen in Groenlo. Foto: Theo Huijskes

Welgelegen Groenlo in de race voor terrasprijs

Als enige horecabedrijf in de gemeente Oost Gelre

Door Theo Huijskes

GROENLO - Stadscafé & Boothuis Welgelegen in Groenlo is in de race voor de terrasprijs 2018. Deze in de horecawereld zeer populaire wedstrijd wordt georganiseerd door Misset Horeca. Het terras van Welgelegen, gesitueerd tussen het Stadscafé en het Boothuis en grenzende aan de stadsgracht, is het enige terras in de gemeente Oost Gelre dat nog meedingt om één van de prijzen. Op dit moment is er een eerste selectie van 100 terrassen verspreid in geheel Nederland bekend, waarvan Welgelegen deel uitmaakt.

Ton en Daniëlle Fox, de exploitanten van het in de maand mei 2015 geopende en sedertdien behoorlijk aan de weg timmerende horecabedrijf, vinden het niet alleen uit zakelijk oogpunt belangrijk dat men zo hoog mogelijk eindigt, maar ook als toeristisch uithangbord voor het vestingstadje Groenlo, de gemeente Oost Gelre en de Gelderse Achterhoek.

Grondige jurering
Dat er bij de jurering van de nu nog in de race zijnde 100 terrassen in geheel Nederland geen sprake is van nattevingerwerk, is gelet op de vooraf vastgestelde procedure wel duidelijk. Alleen al het feit dat de tot op heden geselecteerde honderd terrassen een tweetal onaangekondigde bezoeken hebben gehad, waarbij vakbekwame juryleden op de terrassen plaatsnemen om niet alleen te observeren, maar ook om een hapje te eten en een drankje te nuttigen, betekent dat er een grondige jurering wordt toegepast. Vervolgens wordt er doorgeselecteerd totdat er uiteindelijk vijf kanshebbers voor de eindoverwinning overblijven. Deze vijf overgebleven terrassen kunnen dan aangekondigd bezoek verwachten, waarbij er ook gesprekken worden gevoerd met de betrokken exploitanten. Uiteindelijk volgt er een officiële uitslag van de plaatsen 1 tot en met 5, alsmede een algehele ranking van de bereikte posities 1 tot en met 100.

Publieksprijs
De terrasprijs 2018 betekent inmiddels al de tiende editie van deze door Horeca Nederland omarmde wedstrijd. Mede in het kader daarvan wordt er door zowel de organisatie als de deelnemende bedrijven ook veel belang gehecht aan de publieksprijs. De invalshoek van het publiek heeft veelal te maken met zaken als betrokkenheid bij en waardering, alsmede sympathie voor een terras in je eigen woonplaats of je eigen omgeving. De vakjury, bestaande uit onder andere oud-winnaars, horecamensen, adviseurs en horecajournalisten, let daarentegen specifiek op zaken als ontvangst, uitserveren, netheid en dergelijke. Voor de einduitslag ten behoeve van de publieksprijs worden derhalve niet alleen belanghebbenden, maar ook belangstellenden uitgenodigd om hun stem uit te brengen. Voor deze erg gewilde prijs kan er nog gestemd worden tot 20 juni aanstaande. Dit laatste kan via de website: www.missetterrastop100.nl/publieksprijs.

Meer berichten