Theater van de Droom. Foto: PR
Theater van de Droom. Foto: PR

Twee Vestingdagen in Groenlo

Algemeen

GROENLO - Op zondag 15 Juli en 5 augustus worden twee Vestingdagen gehouden in Groenlo. Telkens van 12.00 tot 17.00 uur in het centrum. Het vestingstadje gaat deze dagen opnieuw terug in de tijd met ditmaal veel middeleeuws straattheater. "Het is opnieuw gelukt om de top van Nederland en België naar Groenlo te halen", aldus Erik Mentink van Groenlo Vestingstad Promotion, de organisator. Enkele namen zijn: Plansjet, Donderelf verteltheater, Theater van de Droom, Leydse Kluchtencompagnie, Theater Troep voor Galg en Rad, Mest Theater, Goochelaar Wautier en de Compagnie Grolle. Muziek is er van troubadour Lucas Florent en Het Gezelschap.

Er is ook weer kindervermaak. Zij kunnen met Baroen een korte opleiding volgen tot piekenier en musketier. Ze mogen hun eigen springtouw maken bij de touwslager. Wautier wil de kinderen versteld doen staan van z'n goochelkunsten. De Tolletjesmaker zal laten zien hoe je uit een stukje hout een mooi tolletje maakt.

Kunstmarkt
Op de Vestingdag van 5 augustus is er in de Beltrumsestraat in samenwerking met Galerie Wij een grote kunstmarkt ingericht. Een onderdeel dat vorig jaar veel publiek trok.

Toeristische attracties
Ook veel toeristische attracties zijn deze middagen open. De toren van de Calixtusbasiliek kan beklommen worden, in de Oude Calixtus kan het multimediaspektakel de Slag om Grolle bekeken worden. Ook het Stadsmuseum is open. De Vestingstad Express zal de gasten van Marveld vervoeren naar Groenlo.


www.groenlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant