Edmund Heutinck met de cheque. Foto: Meldpunt Beltrum
Edmund Heutinck met de cheque. Foto: Meldpunt Beltrum

Seniorenontmoetingspunt blij verrast met donatie Menzis

BELTRUM - Afgelopen week werden acht projecten in de regio Achterhoek verrast met een donatie uit het MenzisFonds. Eén van de gelukkigen was het Seniorenontmoetingspunt in Beltrum, dat 2.500 euro ontving.

Door Henri Walterbos

In de regio Achterhoek werden 16 aanvragen genomineerd. De selectiecommissie, bestaande uit een afvaardiging uit de Ledenraad, kon acht Achterhoekse initiatieven honoreren met een bijdrage uit het MenzisFonds. "De projecten variëren enorm, maar ze dragen allemaal op hun eigen manier bij aan het praktisch invulling geven aan preventie," aldus Menzis tijdens de bekendmaking van de gehonoreerde initiatieven.

Edmund Heutinck toonde zich blij verrast met de donatie. "Omdat we genomineerd waren gingen we naar Doetinchem toe, waar de cheques uitgereikt werden. Van tevoren hadden we een goed plan ingediend met betrekking tot doorontwikkeling van het senioren ontmoetingspunt. Partner in dit project is stichting Meldpunt Beltrum. We gingen er met de gedachte heen van 'we gaan er blanco in en we zien wel."

Tijdens de voorstelronde hoorde de Beltrumse delegatie de meest prachtige projecten voorbijkomen. "Nou, dachten we, we zouden best wel een kans maken want niet elke genomineerde zou met een geldprijs naar huis gaan. Groot was onze verbazing en blijdschap toen we als tweede naar voren werden geroepen om een cheque van 2500 euro in ontvangst te nemen. Trots en dankbaar reden we ter mee terug naar Beltrum met 'in the pocket' een bedrag van 2500 euro om nieuwe activiteiten te realiseren voor de doelgroep ouderen in Beltrum."

Meer berichten