De Vrolijke Knobbelaars tijdens het plaatsen van hun paneel afgelopen jaar.Foto: Stichting Grolse Kermis
De Vrolijke Knobbelaars tijdens het plaatsen van hun paneel afgelopen jaar.Foto: Stichting Grolse Kermis

Aanmelden voor bloemenpanelen en spelspektakel Grolse Kermis

'Hierdoor leef je nog meer naar de kermis toe'

Door Henri Walterbos

GROENLO-Net zo mooi als de kermisdagen zelf zijn vaak ook de voorbereidingen. Dit geldt voor de vrijwilligers van Stichting Grolse Kermis, maar even zo voor deelnemers aan het Spelspektakel en de Bloemenpanelenroute. De aankleding van het feestterrein met de tientallen bloemenpanelen mag zich ieder jaar weer in een grote belangstelling verheugen. De bloemenpanelen zorgen voor die extra zo speciale Grolse-kermis-sfeer. Het maken van bloemenpanelen is leer laagdrempelig, zodat deelname ieder jaar weer groot is. Iets waar de organisatoren zich gelukkig mee prijzen.

Voorpret
"Een stukje voorpret is het mooiste wat er is. Het werk is te overzien en je hebt niet veel ruimte nodig om een bloemenpaneel te maken. Dat bij elkaar opgeteld is de reden dat deelname ieder jaar weer groot is," vertelt Niek Meekes van de organisatie Bloemenpanelen. "Het is natuurlijk ook een schitterend begin van de kermis. Samen met je buurt, vriendengroep of vereniging werken aan een paneel. Hierdoor leef je nog meer naar de kermis toe. Door de voorpret beleef je de kermis nog intenser en verstevig je de sociale contacten." Ook de Grolse jeugd neemt ieder jaar weer volop deel.

Er kan in diverse categorieën deelgenomen worden; kinderklasse (afmeting 1.22x1.22m, 1500 bloemen), C-klasse (afmeting 2.44x1.22m, 3000 bloemen), B-klasse (afmeting 2.44x2.44m of 2.44x3.66m, 6000/9000 bloemen) en vrije klasse (afmeting en vormgeving vrij). Dit jaar stelt de organisatie wederom vele prijzen beschikbaar. In de kinderklasse wordt een extra prijs uitgereikt. Opgeven kan door middel van een mail te sturen naar panelencommissie@hotmail.com. Opgeven kan tot en met 25 juli.

Spelspektakel
Het Spelspektakel vindt traditioneel plaats op kermiszondag 19 augustus, aanvang 13.00 uur. De organisatie heeft weer zijn best gedaan allerhande nieuwe en hilarische spellen te bedenken. Naast het traditionele krat stapelen, de rodeostier, doelschieten met handicap en het ieder jaar weer razend populaire en hilarische brandweerspel heeft de organisatie veel werk gemaakt het nieuwe spel 'Pitstop' en een spectaculaire Quiz. Teams van minimaal 5 personen, in de leeftijd vanaf 12 jaar, kunnen zich opgeven tot 14 augustus, via spelspektakel@grolsekermis.nl. Kosten bedragen 10 euro per team. Ook dit jaar zijn er weer aantrekkelijke prijzen te winnen; 1ste prijs 200 euro, 2de prijs 150 euro, 3de prijs 100 euro en de winnaars van de originaliteitsprijs ontvangen 50 euro.

Meer berichten