Het resultaat mag er zijn. Foto: Annekée Cuppers
Het resultaat mag er zijn. Foto: Annekée Cuppers

Een hele zit, maar dan heb je ook wat bijzonders

Algemeen

LICHTENVOORDE - Maar liefst twee cameraploegen vrijdagochtend in de zaak van Kuypers Hair & Welness aan de Varkensmarkt in Lichtenvoorde. Vaste klant Sander Slinkman uit Wijchen komt voor het zesde jaar op rij naar de kapsalon om zich een bijzonder Zwarte Cross-kapsel aan te laten meten. Inmiddels heeft Sander hiermee ook de aandacht van de landelijke pers weten te trekken. Naast uw verslaggever was er ook een cameraploeg van RTV Oost en van SBS6 aanwezig om Sander's metamorfose op film vast te leggen.

Door Annekée Cuppers

"Het is niet iets wat je alle dagen doet", vertelt kapster Joyce Meulenveld. Haar collega's kijken van een veilige afstand toe hoe Joyce voor de camera wordt geïnterviewd over haar plannen om Sander dit jaar te voorzien van een kleurig Minion-kapsel. "Nou Joyce, je kunt vanavond vast niet meer anoniem de Zwarte Cross op. Iedereen herkent je nu!", grappen ze. Ondertussen moeten Sander en zijn kameraden op aangeven van de cameraploeg verschillende malen 'spontaan aan komen lopen' zodat zij een mooie plaatje kunnen schieten. Blikje bier in de hand, al is het er nog wat vroeg voor.

Vorig jaar voorzag Joyce Sander al van een pikzwarte salamander, op aangeven van Sander. Dit jaar mocht zij het ontwerp bepalen. Eerst gaat Joyce de contouren van het ontwerp opzetten, daarna wordt het haar geblondeerd en vervolgens in verschillende tinten geverfd. Al met al een hele zit maar na zo'n twee uurtjes in de stoel mag het resultaat er zeker zijn; op het hoofd van Sander prijkt een heuse Minion. Een kapsel waarmee hij de komende dagen zeker 'in the picture' zal lopen.

En na de Zwarte Cross? "Ach, even een beetje uit laten groeien en dan met de tondeuse erover...", lacht Sander.

De eerste contouren worden al zichtbaar. Op de achtergrond het moodboard voor het ontwerp. Foto: Annekée Cuppers
Joyce gebruikte secondenlijm om het oog te bevestigen. Foto: Annekée Cuppers
Veel mediabelangstelling voor het bijzondere kapsel van Sander. Foto: Annekée Cuppers
Speciaal voor de bijzondere klant had Kuijpers Hair & Welness buiten een zitje gemaakt, met de gloednieuwe Achterhoekse vlag als tafelkleed. Foto: Annekée Cuppers
Joyce Meuleveld met haar bijzondere creatie. Foto: Annekée Cuppers

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant