Sander Hoopman, trainer van S.V. Grol Groenlo. Foto: Gerard Houben
Sander Hoopman, trainer van S.V. Grol Groenlo. Foto: Gerard Houben

Vios en Grol in competitieverband tegen elkaar

Algemeen

BELTRUM/GROENLO - Een grote wens van menig voetballiefhebber in zowel het tot de gemeente Berkelland behorende Beltrum als het tot de gemeente Oost Gelre behorende Groenlo gaat in vervulling. In de nieuwe voetbalcompetitie 2018-2019 spelen de hoofdmachten van Vios Beltrum en Grol Groenlo weer tegen elkaar. Een en ander vond voor het laatst plaats aan het eind van de vorige eeuw, zij het dat het toen gebeurde in de vierde klasse van de KNVB. Onder leiding van trainer/coach Manfred Graven wist Vios dit jaar via de nacompetitie een historische prestatie neer te zetten door voor de eerste maal in de 86-jarige geschiedenis van de Beltrumse voetbalclub te promoveren naar de derde klasse van de KNVB.

Door Theo Huijskes

De aan de rand van Bredevoort woonachtige Manfred Graven (39) is erg in zijn nopjes met de indeling in 3C. "Dit is geweldig nieuws. Een en ander zeker omdat wij ook rekening moesten houden met een andere indeling. Voor Vios en voor geheel Beltrum is het fantastisch om in het aankomende voetbaljaar tegen Grol te mogen spelen. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat wij niet alleen hebben uitgekeken naar de hoog op het verlanglijstje staande promotie, maar zeker ook naar de ontmoetingen met en tegen Grol. Dat gaan ontegenzeggelijk derby's worden met veel, heel veel publiek. Natuurlijk had het nog mooier gekund, wanneer ook Reünie Borculo en Sportclub Lochem bij ons waren ingedeeld."

Ook hoofdtrainer Sander Hoopman (48) van Grol is blij met de indeling. "Het klopt dat wij bij de KNVB een verzoek hebben ingediend voor indeling in 3B. Wij wilden een keer wat anders dan voetballen tegen clubs als MASV, SML, VDZ, VVO en Rheden uit Arnhem en omgeving. Maar nu wij het mogen opnemen tegen clubs uit de buurt, zoals Vios en Ruurlo met daarnaast nieuwkomers als Doetinchem en MvR, stemt dat ook tot tevredenheid."

Hoopman kijkt met veel vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. "Het wordt mijn tweede jaar bij Grol, een club die wat organisatie en accommodatie betreft alles tot in de puntjes voor elkaar heeft. Het scheelt dat ik de club niet meer hoef te leren kennen. Ik weet met wie ik heb te maken en welk spelersmateriaal ik tot mijn beschikking heb."

Grolse invloed bij Vios
Toeval of geen toeval. Ondanks dat de eerste selectie van Vios praktisch in zijn geheel in tact blijft, mag oefenmeester Manfred Graven bij de start een nieuwe speler met een Grol-achtergrond begroeten. Sil Brockötter uit Groenlo, voormalig speler van Grol 1 en zoon van de eveneens in Grol 1 gespeeld hebbende Freddy Brockötter, heeft ervoor gekozen om zijn voetbalcarrière weer op te pakken en dat bij de club in Beltrum. "Naast deze welkome aanwinst kan ik mogelijk ook nog enkele jeugdspelers inpassen", vertelt Graven, voorheen trainer bij onder andere de voetbalverenigingen Bredevoort en KSV Vragender. "Laten wij in 3C eerst maar eens beginnen met het uitgangspunt dat wij niet het voorbeeld willen volgen van AD '69 Aalten en Keijenburgse Boys, die na één jaar al weer moesten afzakken naar de vierde klasse. Slagen wij daar gaandeweg het seizoen in, dan kijken wij vervolgens wel verder." Begint Vios de voorbereidingen met een uit 20 spelers bestaande selectie met daarnaast een uitgebreide staf, bestaande uit een assistent-trainer, assistent-scheidsrechters, een medische staf, een materiaalman en twee teammanagers, de eerste twee geplande oefenwedstrijden vinden plaats in en tegen Sportclub Lochem op zondag 19 augustus en thuis tegen Longa '30 op zondag 26 augustus.

Inpassing jeugd
In het nieuwe seizoen zal er bij Grol langzamerhand meer jeugd worden ingepast. Zo gaat oefenmeester Sander Hoopman van start met een 21-koppige selectie, waarin de jeugdspelers Nick Oude Luttikhuis, Jelle Rijks, Tycho Riteco en Myron Baten zijn opgenomen. Verder heeft Thomas Porskamp besloten om na een jaar assistent-trainer te zijn geweest, weer actief deel uit te maken van de eerste selectie. Assistent van Hoopman in het nieuwe seizoen wordt nu Frencis Malawau, in het afgelopen seizoen nog trainer van Grol 2. Daarnaast wordt Bart Lucassen de nieuwe assistent-scheidsrechter, waarbij Peter Nijland als reserve-vlaggenist op de achtergrond beschikbaar blijft. De eerste training in het nieuwe voetbaljaar vindt plaats op zondag 12 augustus. Naast vriendschappelijke en bekerwedstrijden neemt Grol ook dit jaar weer, en dat in de tweede helft van augustus, deel aan het jaarlijkse State of Art Keitoernooi van Longa '30.
De start van de nieuwe voetbalcompetitie is in het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 september. In verband met de viering van het 100-jarig bestaan (met de oprichtingsdag op 18 september), hebben alle teams van Grol met toestemming van de KNVB dan een vrij weekend.

Manfred Graven, trainer van Vios Beltrum. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant