Met het slopen en afvoeren van de oude sporthalvloer is afgelopen maandag een start gemaakt. Foto: Theo Huijskes
Met het slopen en afvoeren van de oude sporthalvloer is afgelopen maandag een start gemaakt. Foto: Theo Huijskes

Start vervanging vloer in sporthal

Algemeen

Volgens planning moet karwei geklaard zijn op 1 augustus

Door Theo Huijskes

GROENLO - Overeenkomstig de nog door het vorige college van B en W gedane toezegging, wordt de vloer van sporthal Den Elshof in Groenlo deze zomer vervangen. Afgelopen maandag heeft het bedrijf Herculan Sportvloeren uit Meerkerk een start gemaakt met het slopen, verwijderen en afvoeren van de oude vloer. Naar verwachting zal de gehele operatie nog geen drie weken in beslag nemen en kunnen alle binnensportverenigingen in Groenlo in de maand augustus hun sport beoefenen op een fonkelnieuwe sporthalvloer.

Zoals bekend, is vorig jaar het nodige ondernomen om de vloer nog enigszins te (p)repareren. Dat is niet gelukt. Daarbij is zelfs gebleken dat het geen zin heeft om alleen de bovenlaag te vervangen. De gehele vloer moet plaats maken voor een nieuwe en daaraan werd in eerste instantie een prijskaartje gehangen van ruim 75.000 euro. Aangezien in de egalisatiereserve groot onderhoud gebouwen op het moment van de beraadslagingen ruim 45.000 euro was gereserveerd, zou men geconfronteerd worden met een tekort van 30.000 euro. Dit betrof een maximumbedrag, omdat de verwachting bestond dat door een meervoudig onderhandse aanbesteding een lagere prijs bedongen zou gaan worden.

Financiële meevaller
In september 2017 werd een door de VVD-fractie ingediende motie, afgestemd op het zo spoedig mogelijk vervangen van de sporthalvloer, met een meerderheid van stemmen aangenomen. Opvallend daarbij is dat die motie destijds door fractievoorzitter Bart Porskamp (thans wethouder sport in het huidige college van B en W) onderbouwd werd met het gegeven dat diverse zaalsportverenigingen klagen over de slechte kwaliteit van de vloer, die de belangrijkste veroorzaker is van tal van blessures. "Waarom de vloer dan nu al niet vervangen wanneer overeengekomen is dat deze sporthal toch nog tien jaar dienst moet doen?", was destijds de argumentatie van Porskamp.

Volgens ambtelijk medewerker Wilfried Zieverink van de gemeente Oost Gelre heeft een aanbesteding tot gevolg dat de gehele klus nu wordt geklaard voor een bedrag van 50.000 euro exclusief btw. "Van dit bedrag gaat 44.000 euro gemoeid met het vervangen van een totaal nieuwe vloer en 6.000 euro voor bijkomende voorzieningen, die het aanbrengen van sporthalattributen op en in de vloer mogelijk maken", aldus Zieverink, die aangeeft dat de eerste nieuwe onderlaag nog deze week wordt gelegd. "Volgende week volgen de tweede en derde alsmede toplaag waarna eind volgende week reeds de nieuwe belijning kan worden aangebracht."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant