Rob Beerten met een geredde karper. Foto: PR
Rob Beerten met een geredde karper. Foto: PR

Leden GHV redden 200 vissen van de dood

Algemeen

GROENLO - Donderdagavond 12 juli hebben zo'n twintig vrijwilligers van de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) zo'n twintig grote karpers en 180 kleintjes van een gewisse dood gered. Ook zaten er twee zeelten bij.

Woensdagavond kreeg de voorzitter een bericht dat de sloot achter de Klok Dranken op de Laarberg nagenoeg droog stond. Dondermorgen werd eerst poolshoogte genomen en 's middags werd er in allerijl een reddingsplan opgezet. De Grolse karpervisser Isaiha Epping werd benaderd of hij erbij kon zijn en al zijn karperspullen voor deze megaoperatie beschikbaar wilde stellen. Ook werden in de loop van die middag vrijwilligers benaderd om om 18.30 uur aanwezig te zijn. Zo'n twintig vrijwilligers, waaronder veel kinderen, gaven hier gehoor aan.
Al snel werden de eerste karpers gevangen en er werd een pendeldienst opgezet naar de retentievijver achter de firma Geverinck van de bronbemalingen. Daar werden de vissen opnieuw uitgezet en konden de dieren genieten van hun nieuwe natte vrijheid. Voor deze - vier jaar geleden - retentievijver werd gekozen omdat hier veel voedsel in zit. Een en ander is in overleg gebeurd met de gemeente Oost Gelre.
Zo'n 200 vissen werden gered van een volgens een woordvoerder gewisse dood. Volgens kenners hadden ze nog voor twee dagen zuurstof. Het bestuur van de GHV spreekt zijn dank uit voor alle hulp.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant