De Beltrumse wagenbouwers na hun dienst.
De Beltrumse wagenbouwers na hun dienst. Foto: Henri Walterbos

Beltrumse wagenbouwers aan de slag voor clubkas

Algemeen

LICHTENVOORDE/BELTRUM - Menig clubkas in de Achterhoek is inmiddels voor een deel afhankelijk van inkomsten van de Zwarte Cross, maar evenwel is een Zwarte Cross zonder vrijwilligers onmogelijk. In de aanloop ernaartoe worden hand- en spandiensten verricht, maar het grote gros is werkzaam tijdens het evenement zelf. Vrijwilligers krijgen tijdens het evenement ieder 5 euro per gewerkt uur voor de eigen club, een gratis entreekaart voor de Zwarte Cross, op een dag naar keuze, er is catering en er kunnen enkele drankjes achteraf worden gedronken. Uit Beltrum zijn het de corsogroepen The Rising Hope en Klunt die de handen ineengeslagen hebben om enkele bardiensten te draaien voor de clubkassen van groep. De Beltrummers, met enkele 'gastarbeiders' uit Groenlo, bezetten de bar tegenover de Megatent. De Beltrummers stralen de gehele avond net zoveel plezier uit als de gasten aan de bar. Regelmatig wordt er volop meegezongen en gehost op muziek van Normaal, uitgevoerd door Høken met de Heinoo's en de Paloma's.

Door Henri Walterbos

Plezier
De Beltrummers hebben plezier in hun werk en zeggen het te hebben getroffen met het barhoofd deze avond. Hier is nogal verschil in, is wel eens hoorbaar. Enkele Beltrummers weten nog dat ze afgelopen jaar minder blij waren met hun toenmalig barhoofd. "We kregen niks te eten en er was geen tijd voor. Toen zijn we met zijn allen tegelijk weggelopen naar achteren. Toen was het ineens binnen tien minuten geregeld", weet een van hen nog. De Beltrummers hebben deze avond wel een klik met barhoofd Wilco Koster uit Balkbrug. Het is zijn zestiende Zwarte Cross als barhoofd. Hij is eindverantwoordelijk voor een bar, in dienst van de Zwarte Cross. "Sinds de Zwarte Cross in Lichtenvoorde is, ben ik hier ook. Ik heb een eigen horecazaak. Toen ze hiernaartoe gingen, groter werden, werd ik gevraagd door de jongens zelf, want ze speelden in die tijd regelmatig in mijn zaak."

Complimentje
Ook Wilco kijkt terug op een geslaagde avond. Voor hem is het ook iedere keer maar weer afwachten wat voor groep mensen hij krijgt. "Het was perfect voor elkaar. Het liep als een tierelier. Dit is een fijne groep," iets wat hij de Beltrummers zelf ook vertelt als ze na afloop bij elkaar staan. Het complimentje wordt in dank aanvaard. Luc Nijhuis van 'The Rising Hope' en Boy klein Gunnewiek van 'Klunt' kijken 's nachts om 3.00 uur met een goed gevoel terug op de bardienst. "We doen dit voor het zevende jaar, maar het wordt wel steeds lastiger om de diensten rond te krijgen. Steeds meer mensen gaan hier zelf naar het festival toe. Daarom is het mooi dat we het sinds dit jaar samendoen met 'Klunt.' Het is gewoon een hele mooie manier om geld in kas te brengen voor je club. Het is wel een lange dienst vanavond, van 17.30 uur tot 3.00 uur, maar dat brengt mooi aan." Boy kijkt terug op het debuut van de corsogroep als Zwarte Cross-vrijwilliger. "Het was perfect, mooi om te doen. Ieder kent me mekaar. Voor mijn gevoel is het prima verlopen. Het is voor herhaling vatbaar."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant