" " " "
Opnames op de Markt in Groenlo voor de nieuwe clip van Stefan Mondial (l). Foto: Kyra Broshuis
Opnames op de Markt in Groenlo voor de nieuwe clip van Stefan Mondial (l). Foto: Kyra Broshuis

Nieuwe single mét clip van Stefan Mondial

Grolse artiest zit al 25 jaar in het vak

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Voor de vele toeristen op de terrassen op de Markt in Groenlo is het een bijzonder gezicht. De bekende Grolse zanger Stefan Mondial neemt in hartje Groenlo een nieuwe clip op voor zijn nieuwe nummer. Veel Grollenaren geven gehoor aan de oproep van Mondial om mee te werken en naar de Markt te komen.

Titel blijft een verrassing
"Waar zijn deze opnames voor?" vraagt een dame uit de buurt van Rotterdam. Als ze hoort wat de naam van de artiest is, duikt ze meteen op haar mobiel om te zoeken op YouTube. Mondial heeft daar een eigen kanaal en al snel zijn verschillende nummers van hem te horen via de telefoon. Ondertussen gaan de opnames gewoon door en werken de terrasbezoekers enthousiast mee aan de clip. "Mijn nieuwe single komt in september uit. De hoes is klaar, maar de titel blijft nog een verrassing", vertelt de altijd spontane Grollenaar. "Het liedje gaat over liefde geven en dat je daar gelukkig van wordt. De muziek is van Emile Hartkamp en Norus Padidar en ik heb zelf, samen met Manfred Jongenelis, de tekst geschreven. Het is dan ook zeker een autobiografische tekst. Een nummer moet bij je passen. Ik ben zelf altijd vrolijk en wil mensen graag iets meegeven aan hun dag, dat komt in het liedje terug. Liefde geven, in welke relatie dan ook, is zo mooi. Dat is de boodschap." In het achtergrondkoor zingt onder andere de bekende Jody Pijper mee en één van de vaste achtergrondzangeressen van Frans Bauer. Ook Nelleke Brzoskowski, bekend van de George Baker Selection, maakt deel uit van het koor. De single wordt geproduceerd door Manfred Jongenelis.

Persoonlijke aandacht
Mondial is blij met zijn carrière en heeft besloten niet meer aan talentjachten en dergelijke mee te doen. Hij won onder andere in 2003 het Leids Festival van het Levenslied en kwam ver bij Holland's Got Talent. "Ik heb het van dichtbij gezien. Ik wil het niet meer. Ik wil vrij zijn om te doen wat ik leuk vind. Je moet er wel het type naar zijn om vast te zitten aan een contract. Tijdens mijn optredens wil ik de mensen kunnen geven waar ze voor komen. Persoonlijk aandacht is zo belangrijk."

Groenlo voelt als een warm bad
De jonge Stefan begon op zijn veertiende met optreden, zo vertelt hij. "Mijn vader was muzikant en bij ons thuis werd altijd muziek gedraaid en gespeeld. Mijn vader maakte zijn hele leven lang muziek. In 2015 is hij overleden, daar heb ik het heel moeilijk mee gehad. Ik heb toen heel veel steun en medeleven van de Grollenaren mogen ontvangen en daar ben ik ontzettend blij mee. Daarom heb ik ook die clip hier opgenomen. Optreden in Groenlo voelt nog altijd als een warm bad."

Het nieuwe nummer van Mondial verschijnt in september op TV Oranje en natuurlijk op zijn eigen YouTubekanaal.

Meer berichten