De vier vakwinnaars. Foto: PR GHV
De vier vakwinnaars. Foto: PR GHV (Foto: )

Vissen bijtgraag bij Open Groenlose

GROENLO - De Grolse stadsgracht heeft zich van haar beste kant laten zien tijdens de Open Groenlose. Er werden maar liefst 2.418 vissen gevangen met een gezamenlijk gewicht van bijna 71 kilo, en dat ondanks de warmte.

Maar liefst 48 vissers deden op zaterdag 4 augustus een gooi naar de titel winnaar van de Open Groenlose 2018 om zodoende het felbegeerde Grolse Kanon in het bezit te krijgen. De wedstrijdcommissie had vier vakken uitgezet aan de Grolse Gracht en na het welkomstwoord van voorzitter Erik Mentink om 7.00 uur kon er geloot worden en konden de vissers naar hun plek vertrekken om daar alles in gereedheid te brengen voor het beginsignaal om 8.30 uur.
Het was prachtig weer, maar wel warm en dat is meestal niet best voor de vangsten. Maar de Groenlose stadsgracht was deze dag goed viswater. Na het beginsignaal werden al heel snel de eerste vissen gevangen en dat bleef eigenlijk de hele wedstrijd zo. Er werden brasems, zeelt en een karper gevangen en heel veel voorns en baarzen.
Nadat om 12.30 uur het eindsignaal had geklonken kon de balans worden opgemaakt. Het aantal vissen en het gewicht is bepalend voor de einduitslag. Er moet altijd een mix zijn van veel vissen en een hoog gewicht. In totaal werden er deze wedstrijd maar liefst 2.418 vissen gevangen die samen een gewicht hadden van 70 kilo en 790 gram. Er waren vijf vissers die meer dan honderd vissen hadden en het hoogste gewicht, 5.555 gram, was gevangen door Joop Jansen uit Brummen. De meeste vissen had Grollenaar René Molenveld die op de Maliebaan zat. De vissen van René wogen samen 2.185 gram wat hem uiteindelijk de eindoverwinning opleverde. En omdat René uit Groenlo komt wist hij tevens de prijs van beste Grolse visser te winnen.
Voorzitter Erik Mentink reikte na afloop in de kantine van de Grolse Boys de prijzen uit en sprak van een zeer geslaagde wedstrijd met geweldige vangsten. Ook bedankte hij alle vrijwilligers die er voor gezorgd hadden dat deze mooie viswedstrijd vlekkeloos verliep.
De einduitslag: 1. René Molenveld: 2 vakpunten, 116 vissen, 2185 gram; 2. Remco Stöteler: 2 vakpunten, 114 vissen, 2550 gram; 3. Joop Jansen: 2 vakpunten, 95 vissen, 5555 gram; 4. Gerrit Surquin: 2 vakpunten, 101 vissen, 2355 gram; 5. Ton van Leeuwen: 3 vakpunten, 56 vissen, 3.450 gram. De totale uitslag is te vinden op de website.

www.visseningroenlo.nl

Meer berichten