Bridgeseizoen van start

Algemeen

REGIO - Nog een paar avonden en dan is de zomeravondbridge weer voorbij en begint het bridgeseizoen 2018-2019. Veel bridgers waren elke dinsdagavond bij de zomeravond bridgedrives in zaal Frielink aanwezig om een spelletje bridge te spelen. Ook veel bridgers die geen lid zijn van DSB maakten van de gelegenheid gebruik om ook in de zomer een kaartje te leggen. Gerard Bosman en Bert Dijkmans tekenden voor de wedstrijdleiding. Tot en met dinsdag 28 augustus kan men nog aan de zomeravondbridge deelnemen.

Dinsdag 4 september begint het nieuwe bridgeseizoen in de Mattelier. Die avond wordt er nog niet in competitieverband gespeeld, maar is het nog een avond vrij bridgen. Ook bridgers die geen lid zijn van DSB-Groenlo zijn op deze avond van harte welkom. Iedereen die kan bridgen is welkom om een avondje in clubverband te spelen. Een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met DSB-Groenlo en het spelen in clubverband. Iedereen moet uiterlijk om half acht aanwezig zijn.
Dinsdag 11 september is de eerste avond van de parencompetitie. In het nieuwe seizoen worden er weer vier parencompetities gespeeld van elk zes avonden. Na elke competitie promoveren er drie paren naar een hogere lijn en degraderen er drie paren naar een lagere lijn. Bij DSB-Groenlo wordt in drie sterktelijnen gespeeld. Een A-lijn, een B-lijn en een C-lijn, waarbij in de A-lijn de sterkste paren spelen. Naast de parencompetitie wordt er nog een topintegraalcompetitie gespeeld. Komend jaar zijn dat vijf avonden. Het belooft weer een mooi bridgejaar te worden. DSB heeft op dit moment ruim honderd leden.
Er is nog voldoende ruimte voor nieuwe leden. Nieuwe leden worden in principe in de C-lijn ingedeeld, tenzij duidelijk blijkt dat dit ver beneden hun niveau is. Nieuwe leden kunnen zich via e-mail aanmelden bij secretaris@dsbgroenlo.nl of per telefoon onder nummer 0544-481518.
In het komend seizoen zullen er bij voldoende belangstelling ook weer bridgelessen gegeven worden. Dat kan in overleg zowel op een middag als op een avond. Omdat het bridgespel een spel is waarbij twee paren tegen elkaar spelen, is het prettig als cursisten zich als paar aanmelden. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de docenten die de cursus geven. Ze zijn bereikbaar onder de nummers 0544-481518 en 0544-461517. Men kan zich ook per e-mail aanmelden via secretaris@dsbgroenlo.nl.


www.dsbgroenlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant