Walzheimercafé: dansavond voor Wereld Alzheimer Dag

GROENLO - Voor iedereen die te maken heeft met dementie of daarin geïnteresseerd is, organiseert Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Gelderland op vrijdag 21 september een dansavond onder de naam Walzheimercafé in De Mattelier in Groenlo. Onder leiding van Audrey Veldkamp kunnen de beentjes van de vloer. De toegang is gratis. Met deze muzikale ontmoeting geeft de afdeling haar invulling aan Wereld Alzheimer Dag. De avond wordt georganiseerd door de vrijwilligers van het Alzheimer Café voor de Oost-Achterhoek, dat maandelijks plaatsvindt in Lichtenvoorde.

Dansen op muziek uit de jaren '60 en '70
De dansavond is voor jong en oud, voor echtparen maar ook voor mensen met dementie en andere naasten die graag eens weer terug naar de dansavonden van vroeger willen. Kortom, voor iedereen die een muzikaal avondje uit wil. De theaterzaal van De Mattelier wordt ingericht als danszaal. Audrey Veldkamp van dansschool Vieberink in Aalten weet mensen van alle leeftijden te helpen en te motiveren om te dansen, ook mensen die minder mobiel zijn. Bij de entree wordt men verwelkomd door zangkoor Diva's aan Huis.

Wereld Alzheimer Dag
Wereld Alzheimer Dag is de dag waarop wereldwijd aandacht gevraagd wordt voor de hersenaandoening dementie. Veel mensen hebben met deze ziekte te maken en dat worden er in de toekomst alleen maar meer. Daarom organiseren de vrijwilligers dit avondje uit voor iedereen die met dementie te maken heeft – en dat zijn wij allemaal, nu en in de toekomst.

Toegang en aanmelden
De entree is gratis. Men krijgt bij binnenkomst een kopje koffie of thee met iets lekkers aangeboden. Andere drankjes zijn te koop aan de bar. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar oostgelderland@alzheimer-nederland.nl of door te bellen naar 06 1351 4411. Aanmelden hoeft niet perse, maar het helpt de vrijwilligers om een inschatting te maken van de belangstelling en voldoende koffie, thee en gebak klaar te zetten. Maar: wie op het laatste moment beslist te willen komen, is ook van harte welkom.

De dansavond is op vrijdag 21 september van 20.00 tot 21.30 uur in De Mattelier aan de Mattelierstraat 19 in Groenlo. De zaal is open vanaf 19.30 uur.


www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland

tel. 06-13514411

Meer berichten