ZSOM-televisie in week 37

GROENLO - Een overzicht van het televisieprogramma van ZSOM. Iedere week wordt dit programma op verschillende momenten uitgezonden in De Molenberg te Groenlo.

1. ZSOM Regiojournaal
Ook in 2018 het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen twee weken uit de regio in het regiojournaal.

2. Blaaskapel de Optimisten
Blaaskapel "de Optimisten" werd in 1974 opgericht op initiatief van een aantal leden van harmonie St. Antonius uit Breedenbroek. Sinds die tijd maakt de kapel dan ook deel uit van deze harmonie. Op 25 maart 2017 gaf de blaaskapel "de Optimisten" uit Breedenbroek een muzikaal concert in De Hofnar te Aalten. Het gehele programma werd bij elkaar gepraat door Ben Donderwinkel. Het publiek genoot van zijn humor, maar ook van de muziek en zang van deze blaaskapel.

3. ZSOM Regiojournaal
Nogmaals het nieuws en actualiteiten uit de regio.

4. Bloemenpanelen Groenlo 2018
Ook dit jaar weer veel ideeën voor de bloemenpanelen op de Grolse kermis. Een kijkje op verschillende adressen waar de bloemen werden geplakt. Er waren mooie ontwerpen te bewonderen en de gretigheid waarmee gewerkt werd was prachtig om te zien. Zaterdag werden de eerste panelen al gezet, en in de namiddag stonden bijna alle ontwerpen op hun plaats. Menigeen genoot al van de getoonde bloemenpracht.

5. Muurgedichten Groenlo
De initiatiefgroep Muurgedichten Groenlo is begin maart 2017 gestart met het plaatsen van een drietal muurgedichten. Het eerste muurgedicht werd geplaatst op de muur van de familie Willemsen aan de Barakkenplaats: het gedicht van Gait van Grolle over het Noorder Bastion. Dit gedicht werd aangebracht door Jan Ruikers die ook verschillende andere gedichten voor zijn rekening had genomen. Hij werd bijgestaan door Martien Overkemping. Martien schreef het tweede gedicht "Balsjes". Dit is Grols voor schoenen en werd uiteraard op de muur van schoenhandel Hermans aangebracht. Het derde gedicht van Willem Willink "Echtpaar in de trein" werd aan de toeristische route van Recreatie Marveld via het treinstation naar Groenlo op een overbodige abri aangebracht. Het gedicht is uitgelaserd in een metalen plaat en tussen een foto van de dichter en zijn biografie geplaatst.
Ook op de website zijn verschillende reportages en natuurlijk het weekjournaal te zien.

www.zsom.nl

Meer berichten