Hans Halleriet en Guido Beerten presenteren trots de beker. Foto: PR
Hans Halleriet en Guido Beerten presenteren trots de beker. Foto: PR

Hans Halleriet en Guido Beerten winnaars Aloys Hallerietcup

Algemeen

GROENLO - De veldbaan van KV Zwolle was op zondag 16 september het toneel van de laatste wedstrijden om de Aloys Hallerietcup. Hans Halleriet en Guido Beerten gingen uiteindelijk met de titel en de beker aan de haal.

Tijdens deze wedstrijden wordt er in koppels van twee personen gegooid op de veldbaan. Mede dankzij het mooie weer en de harde veldbaan zijn de wedstrijden weer uitstekend verlopen en er werd zeer goed gegooid.
In poule C wisten Harrie en Hennie Rooks hun wedstrijden te winnen met 3 punten en een totaal van 1823 meter. Het tweede team bestaande uit Jurgen te Brake en Trees Messink had eveneens 3 punten en hetzelfde aantal meters maar het onderlinge resultaat bepaalde de eindstand in het voordeel van Harrie en Hennie Rooks.
In poule B wisten Rob Zweers en Jochem Rooks de eerste plaats binnen te halen met 3 punten en een gegooide afstand van 1777 meter. Tweede in poule B werden Bennie Smeenk en Merian Halleriet, zij gooiden een afstand van maar liefst 1827 meter maar ze hadden 2 punten.
In poule A werd het ongemeen spannend omdat alle teams daar eindigden met twee punten. Omdat Ruud Reijerink en Carmen Dorsthorst de meeste meters hadden gegooid (1827 meter) mochten ze de eindfinale gooien tegen Hans Halleriet en Guido Beerten die 1814 meter wisten te gooien. In de eindfinale wisten Halleriet en Beerten beide wedstrijden te winnen met 17 meter verschil in hun voordeel.

.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant