Mike Obiku van Feyenoord als trainer in actie. Foto: PR
Mike Obiku van Feyenoord als trainer in actie. Foto: PR

Jeugd centraal bij eeuwfeest S.V. Grol

Algemeen

Feestelijk én sportief programma op zaterdag 22 september

Door Theo Huijskes

GROENLO - Wat is een voetbalvereniging zonder jeugd? Die vraag wordt ook bij de deze week 100 jaar geworden sportvereniging Grol regelmatig gesteld. Mede daarom wordt tijdens de huidige jubileumweek ook ruim aandacht besteed aan de voetballende jeugd van de club. Met name op zaterdag 22 september met een uitgebreid en gevarieerd programma op het sportpark Den Elshof.

De gehele dag wordt één groot sportief feest voor de honderden spelende leden van dé Grol. De zaterdagmorgen, die bestemd is voor de D-E- en F-jeugd, wordt verzorgd door Feyenoord Soccer Schools Rotterdam in samenwerking met de jeugdtrainers van de club van De Kuip. Met name het plezier in het voetbal staat voorop, ongeacht het niveau of de club waarvan de deelnemers lid zijn. Uiteraard zijn alle trainingsvormen erop gericht dat alle deelnemers daadwerkelijk stappen maken in hun ontwikkeling als voetballer. Alle trainingen, clinics en voetbalkampen staan onder leiding van de Feyenoord Academy en worden verzorgd door ervaren trainers, onder wie bekende oud-Feyenoorders als Ben Wijnstekers, Ulrich van Gobbel, Mike Obiku en keeperstrainer Pim Doesburg.

Kermisattracties
Tussen de clinics door zullen de spelers en speelsters van Grol een lekkere en gezonde lunch aangeboden krijgen en na afloop wordt een ieder verblijd met een verrassend cadeautje van de jubilerende vereniging. Naast al dit spektakel, dat om 10.00 uur begint, is er ook voor de (kleinere) broertjes en zusjes van de jeugdleden gezorgd. Zij kunnen zich onder meer vermaken op het parkeerterrein van Den Elshof, waar Marveld Recreatie twee leuke kermisattracties opstelt.De doelgroep mag er gratis gebruik van maken.
In het middagprogramma krijgt met name de jeugd in de C-klasse alle aandacht. Deze jeugdleden gaan onder leiding van Christian Reinders bootcampen en daarnaast worden zij vermaakt met dartvoetbal, voetbal binnen boarding, archery attack, bubbelbal en een snelheidsmeter. Na circa drie uur intensief bezig te zijn geweest, zal er om circa 17 uur in het Sportcafé voor de inwendige mens worden gezorgd en krijgt ook deze klasse een jubileumcadeautje uitgereikt. Het programma wordt rond 18 uur afgesloten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant