Genoeglijk onderonsje van drie old Grolschen die zich nog lang geen olde Grolschen voelen. Van links naar rechts Herman Huiskes uit Garmerwolde, Theo Nijland uit Woldendorp en Berry Hulshof uit Molenhoek. Foto Laurens Gebbink.
Genoeglijk onderonsje van drie old Grolschen die zich nog lang geen olde Grolschen voelen. Van links naar rechts Herman Huiskes uit Garmerwolde, Theo Nijland uit Woldendorp en Berry Hulshof uit Molenhoek. Foto Laurens Gebbink. Foto: Picasa

Old Grolschen is nog geen olde Grolschen

Algemeen

Naam vereniging zorgt steeds vaker voor verwarring

GROENLO - De Club van Old Grolschen bestaat al meer dan veertig jaar maar komt er de laatste tijd steeds vaker achter dat de verenigingsnaam tot verwarring leidt. Het heeft niets te maken met de oudheidkundige vereniging en het is ook zeker geen bejaardenclub.

De verwarring met de Oudheidkundige Vereniging Groenlo blijkt onder meer als potentiële sponsors worden benaderd of als de club nieuwe leden wil werven. 'Daor bun ik al lid van', wordt er dan gezegd. Maar nog vaker komt het voor dat mensen bij het horen van de naam Old Grolschen denken dat het een vereniging voor bejaarden is, Maar die zou dan Olde Grolschen moeten heten. Met de teruggelopen belangstelling voor en het gebruik van de streektaal kennen veel jongeren vermoedelijk het verschil niet tussen old en olde.
De Club van Old Grolschen is in 1976 door Theo Kaak uit Hollandsche Rading opgericht voor mensen die in Groenlo geboren zijn of er gewoond hebben, maar die zijn uitgezworven. Dat zijn er sindsdien vele honderden, en misschien wel duizenden. Daarvan hebben maar weinigen de weg naar de Club van Old Grolschen gevonden. Dat wekt verwondering omdat velen van hen toch nog altijd een hang naar de oude veste hebben. Hoeveel van hen zie je niet elk jaar op de kermis?
Die hang naar nostalgie maakt dat de leden van de Club van Old Grolschen op hun bijeenkomsten graag inwoners van het huidige Groenlo ontmoeten. Menigeen heeft zo een vroegere klasgenoot teruggezien. Iedere Grollenaar kan zo maar binnenlopen bij zo'n dag. De eerstvolgende is op zondag 14 oktober in De Lange Gang, vanaf 12.00 uur. Alleen wanneer men aan het afsluitende buffet wil deelnemen moet 25 euro worden betaald. Informatie via de mail bij secretaris@clubvanoldgrolschen.nl of via de website.


www.clubvanoldgrolschen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant