Bjorn Wopereis overhandigt zijn oma de eerste dvd van de ode aan haar zoon, op een foto achter haar staand, naast haar overleden man. Foto: Henri Walterbos
Bjorn Wopereis overhandigt zijn oma de eerste dvd van de ode aan haar zoon, op een foto achter haar staand, naast haar overleden man. Foto: Henri Walterbos

Moeder blij met 'Ode aan Bennie Wopereis' op dvd

Algemeen

'De stemme van Bjorn is precies Bennie'

Door Henri Walterbos

LICHTENVOORDE - Het zat al jaren zijn hoofd. De wens om een keer een ode te brengen aan zijn vader, wijlen Bennie Wopereis. Zaterdag 14 oktober kwamen 750 fans van het in de jaren 80 razend populaire feestorkest Allicht in Zaal Pillen bij elkaar voor de 'Ode aan Bennie Wopereis'. De frontman van de driemansformatie kwam in 1993 op 38-jarige leeftijd tragisch om het leven door zelfdoding. Zoon Bjorn was nog maar 13 jaar.

"Een erg moeilijke periode toen, want het ging waarschijnlijk slechter met mijn vader dan dat hij liet merken," zei Bjorn toen. Nu is hij enorm blij dat hij de avond heeft opgezet, het een groot succes was en de avond vastligt op dvd. "Wat ik van iedereen terug hoor, is dat het een zeer geslaagde avond was, dat mensen iets herbeleefden."

Megaklus
Bjorn wilde niet dat 'de ode' bij één avond bleef die enkel herinnering zou blijven. Het gehele concert werd professioneel geregistreerd door ziekenomroep ZSOM Groenlo, de geluidnabewerking is een klus van Peter Krabbenborg en Walter Döppen. "Ik wilde die dvd sowieso al voor Gerard Overbekking en Jos Rosendahl, en iedereen die eraan meegewerkt heeft, al is het jammer dat Gerard op het laatst af moest haken in verband met gezondheidsproblemen, voor wat betreft zijn gehoor. Ivo Elfers heeft zijn plek toen ingenomen. Hij is de drumleraar van mijn zoon Ben, die ook 's avonds ook nog een nummer heeft meegedaan, net als ik ooit een keer met mijn vader heb gedaan. Hij is supertrots en wil het graag op school laten zien."

Eerste exemplaar
De dvd is klaar en Bjorn zit bij zijn oma (96) in Lichtenvoorde in de woonkamer om haar het eerste exemplaar te overhandigen van de ode aan haar zoon. Ze was er de bewuste avond niet zelf bij. "Vanwege de drukte die voorspeld was, vonden we het beter dat ze er niet bij zou zijn. Ze heeft de dvd gezien en is ervan onder de indruk." Ze knikt instemmend. "Bjorn heeft er ontzettend veel voor gedaan. Dan denk je er nog wel even aan terug allemaal, poeh en denk ie echt van 'eh, ja noh, toe moar'," waarbij haar gezicht boekdelen spreekt. Het gaat haar niet haar koude kleren zitten. Ze bekent dat het haar wel goed gedaan heeft. "Een hele prestatie van Bjorn. En de stemme van Bjorn is precies Bennie. Bjorn is precies zien vader. Ok zo precies."

Megaklus
Op de dvd anderhalf uur muziek. "Prachtig geregistreerd door ZSOM. Walter en Peter hebben daarna een megaklus gehad om het geluid goed af te mixen. Alles is afzonderlijk opgenomen. Ze zijn er bijna een half jaar mee bezig geweest. Waar een drumstel misschien net iets te hard was, of een gitaar, dat hebben ze helemaal in verhouding gemaakt. Het klinkt super. Dat zal iedereen beamen die er geweest is maar ook mensen die er niet geweest zijn, krijgen een goed beeld van deze avond."

De dvd is voor 10 euro verkrijgbaar door middel van een mail te sturen naar boersmedia@gmail.com. Degenen die voor 10 oktober de dvd bestellen, kunnen deze op 14 oktober afhalen bij Pillen 't Zwaantje, tussen 14.00 en 17.00 uur. De dvd kan dan ook besteld worden zodat deze op een later tijdstip afgehaald/toegestuurd kan worden. Gerard Overbekking, Jos Rosendahl en Bjorn Wopereis zullen ter plekke aanwezig zijn, evenals Walter Döppen. Kom langs om een drankje te nemen, bij te praten en ondertussen te genieten van fragmenten van de dvd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant