Scouting Groenlo. Foto: Mandy Brockotter
Scouting Groenlo. Foto: Mandy Brockotter

Hoezo krimp? Scouting Groenlo was nog nooit zo groot

'We telden wel 50 kinderen die graag lid willen worden'

Door Ferry Broshuis

GROENLO – Zaterdag was het een vrolijke dag voor Scouting Groenlo: ze kregen er maar liefst veertig jonge leden in de leeftijd van 7 en 8 jaar bij. En die zijn verdeeld in twee groepen die' Welpen Jong' en 'Kabouter Jong' gaan heten. Het zijn twee nieuwe speltakken voor de betreffende jongens en meisjes. In het prachtige openluchttheater verwelkomde voorzitter Mike Ruikers de nieuwe leden en hun ouders.

Met die nieuwe ledenaanwas was zaterdag de vereniging met meer dan 300 leden groter dan ooit in de geschiedenis van haar 79-jarig bestaan. Hoezo krimp? Zo vroeg Mike Ruikers zich zaterdagmiddag dan ook terecht af. Van krimp is bij Scouting Groenlo helemaal niets te merken. Dwars tegen de sombere voorspellingen in groeit Scouting Groenlo maar door. Blijkbaar spreken de activiteiten van Scouting de jeugd toch erg aan.

Vrijwilligers
Mike Ruikers vertelde ook dat er moest worden gezorgd voor vrijwilligers die de kinderen begeleiden. Nieuwe groepen kun je alleen maar starten als je voldoende en goede vrijwilligers hebt, zo vertelde hij. Gelukkig is een aantal (oud-)scouts naar voren gestapt en die groep gaat zich vanaf nu wekelijks inzetten voor een avontuurlijk programma, zoals iedereen dat van Scouting Groenlo gewend is. De nieuwe leden en hun ouders kregen zaterdag ook allemaal een heerlijk stuk taart aangeboden, want het was natuurlijk feest.

Blauw
Er is ook een nieuw poloshirt beschikbaar voor de kinderen. Een heel mooie blauwe kleur, wat aan een vader op de tribune de kreet 'Grol-blauw' ontlokte. Waarschijnlijk een supporter van de 100 jaar bestaande s.v. Grol. Mike vertelde voorts dat de stijging van het ledental ook gevolgen heeft voor de verdere doorstroming, want daar worden de groepen straks dus ook groter. Volop werk voor de organisatie dus.

Kist
Het zou Scouting niet zijn als er zaterdag niet direct een spel aan vast zou zitten. De kinderen moesten een aantal sleutels zoeken waarmee een grote kist kon worden geopend. Dat lukte en in die kist zaten de nodige surprises. Zaterdag werden er ook opnames gemaakt door Omroep Gelderland.

Uitkijktoren
Een groot project op Jongensstad, het terrein waarop Scouting actief is, is de uitkijktoren die nu bijna klaar is en een aanwinst is voor de activiteiten op het complex. Het is een fraaie toren geworden met aan één kant ook een klimwand die ontzag gaat inboezemen. Maar de leden van de alsmaar groeiende Scouting Groenlo zullen er wel geen problemen mee hebben.


http://www.scoutinggroenlo.nl.

Meer berichten