Ballonvaart 100-jarige S.V. Grol een groot succes

Geweldige ervaring voor twaalf prijswinnaars

Door Theo Huijskes

GROENLO - Afgelopen zondag is het dan eindelijk zover. Een indrukwekkende ballonvaart, zijnde de door een twaalftal personen gewonnen prijs van de in het kader van 'S.V. Grol 100 jaar' georganiseerde jubileumloterij, gaat plaatsvinden. "Dat de verzilvering van deze prijs pas enkele maanden na de trekking van de loterij plaatsvindt, heeft te maken met het feit dat de afspraak is gemaakt dat dit plaats moet vinden na de eerste thuiswedstrijd van Grol 1 in de competitie 2018-2019", vertelt Erik Schuurmans, lid van het jubileumbestuur en zelf ook deelnemer aan de vaart.

De voorbereiding alsmede uitvoering van de door de Koninklijke Grolsch Bierbrouwerij gesponsorde prijs kent na de door Grol 1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Gendringen 1 (2-0) veel bekijks. Het neemt de nodige tijd in beslag alvorens de immense ballon van Rien Jurg Promotions BV uit Hengelo Ov. zich in het luchtruim boven het sportpark Den Elshof verplaatst. Tijdens die door de prijswinnaars en overige belangstellenden gadegeslagen voorbereidingen zijn de reacties van de debuterende ballonvaarders erg verschillend. Ondanks haar bezorgde gezichtsuitdrukking, zegt Oranna Theissen er erg veel zin in te hebben. "Spannend, maar mooi om mee te maken." Johan Wolters, lid van de vrijwilligers(woensdag)groep van S.V. Grol, houdt zich stoer, maar wordt desondanks door enkele directe familieleden voorbereid op de aanstaande vaart. "Ik heb in de afgelopen week toch maar het zekere voor het onzekere genomen door een afspraak te maken met de notaris om het een en ander te regelen", is het hetgeen de lachende Grolvrijwilliger nog even kwijt wil. Annie Koldeweij, de echtgenote en moeder van respectievelijk de Grolmannen Fons en Björn Koldeweij, vindt het prachtig en is bovenal trots dat zij en niet haar mannen deze niet-alledaagse vaart gaat meemaken.

Met de ballonvaart, waarbij het zicht bij zowel een minimale hoogte van 20 meter als een maximale hoogte van 1.600 meter uitstekend is, gaat het in eerste instantie richting Lievelde. Na ruim een uur in het luchtruim de hebben vertoefd, waarbij een prachtig zicht wordt geboden op onder andere de circumvallatielinie, wordt de ballon achter Lichtenvoorde nabij de grens met Harreveld aan de grond gezet. De dolenthousiaste passagiers krijgen daarbij door de crew niet alleen een officieel certificaat uitgereikt, maar worden ook voorzien van een eeuwenoud ritueel, te weten in dit geval een bier- in plaats van een champagnedoop.

Meer berichten