HV Grol 1 wint spannende uitwedstrijd

Algemeen

GROENLO - Afgelopen week(end) kwamen weer verschillende handbalteams van HV Grol in actie. De dames van HV Grol 1 behaalden een overwinning in het Twentse Losser tegen Combinatie '64.

De dames van HV Grol reisden zaterdag naar Losser om te spelen tegen Combinatie'64, dat vorig seizoen nog in de hoofdklasse speelde. Na de, met name verdedigend, uitstekende wedstrijd van vorige week wilden de Grolse dames dit graag voorzetten. Ondanks dat Grol de score opende waren de doelpunten spaarzaam in deze wedstrijd, na een kwartier stond er een 1-3 score in het voordeel van Grol op het scorebord. Combinatie trok de stand weer gelijk tot 3-3. Via gevarieerde aanvallen wist Grol hierna opnieuw toch drie keer te scoren. Ook de verdediging zat dicht en als er al een bal langs ging, stond daar keepster Pascalle, die over de gehele wedstrijd ook nog eens drie strafworpen stopte! Combinatie wist de bal er toch nog één keer in te gooien voor de rust, 4-6.
HV Grol kwam in de tweede helft goed uit de startblokken na rust en scoorde drie keer terwijl Combinatie één keer raak gooide, dus stond er 5-9 op het scorebord. Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld, Combinatie zette alles op alles om te klimmen op het scorebord. Drie keer op rij scoorde de thuisploeg, wat leidde tot een spannende stand van 8-9. Aanvallend had HV Grol het in deze fase lastig, toch wist het op een belangrijk moment te scoren en 8-10 te maken. Combinatie scoorde de aansluitingstreffer 9-10. De wedstrijd kon nog alle kanten op. Verdedigend hadden de dames van Grol de zaakjes goed op orde en aanvallend gingen ze beter spelen, mede omdat Combinatie risico's ging nemen door bijvoorbeeld open te verdedigen; dit pakten de Grolse dames goed op en de geboden ruimte werd goed benut, van 9-10 werd het 9-13 en dit bleek de beslissende tik die HV Grol uitdeelde. In de slotfase scoorden beide teams nog maar de Grol-zege kwam niet meer in gevaar. Een eindstand van 11-14 kon mee naar Grolle.

Volgend weekend spelen de dames op zondag thuis in sporthal den Elshof, om 15.05 uur, tegen WHC 2 uit Hengevelde.