Zondagmiddagjazz opent met Jan Kanis & Friends

Jan Kanis. Foto: PR
Jan Kanis. Foto: PR

GROENLO - Zondag 21 oktober trapt Jan Kanis & Friends het seizoen 2018-2019 met zondagmiddagconcerten af.vrienden af. Jan Kanis speelde in de jaren '90 in de Utrechtse band Moonflower. Deze band bracht twee albums uit, scoorde twee hits in die periode en toerde intensief in binnen- en buitenland. Daarna bracht Kanis twee Nederlandstalige albums uit onder zijn eigen naam. Sinds 2005 speelt en zingt hij in de band 48Special, een rhythm & blues/soul-band die zo'n 140 keer per jaar op de planken staat.

Daarnaast is Kanis regelmatig te vinden in het (inter-)nationale sessiecircuit. Zo deelde hij onder andere het podium met Jan Akkerman, Candy Dulfer, ex-Beach Boy Blondie Chaplin en de Italiaanse superster Zucchero Fornaciari. Kanis was de afgelopen jaren op diverse albums te horen, onder andere met The Brooklyn Blues Project en met rockband Dude.

Zijn nieuwe album 'Lakeside Sessions' bevat elf eigen songs die zijn opgenomen met producer Patrick Drabe in de Loosdrechtse Lakeside Studio. "Het is een soulvolle americana plaat geworden met warme vocalen en prachtig gitaarwerk", aldus een recensent. Lakeside Sessions is vanaf begin 2018 te verkrijgen op alle belangrijke digitale platforms.

Jan's Friends zijn Toon Meijer op saxofoon, Dennis Hensen op drums, Bert Oostveen op bas. en Jan Kanis zelf op gitaar en zang.
Het optreden is bij Brouwhuys De Lange Gang aan de Kevelderstraat in Groenlo en begint om 16.00 uur.

Meer berichten