Jan Terlouw. Foto: Sanne Terlouw
Jan Terlouw. Foto: Sanne Terlouw

Jan Terlouw: allerlaatste gast bij Stichting Vrienden van Bredevoort Boekenstad

BREDEVOORT - Jan Terlouw is op zaterdag 27 oktober de allerlaatste gast van Stichting Bredevoort Boekenstad. Sinds 1993 is Jan Terlouw beschermheer van Bredevoort Boekenstad. Hij zal een voordracht houden over zijn schrijverschap en het belang van boeken en van lezen.

Jan Terlouw is in 1931 geboren. Hij heeft wis-en natuurkunde gestudeerd. Jaren lang onderzoek op het gebied van thermonucleaire reacties. Later ging hij de politiek in. Hij was onder andere fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, minister van Economische Zaken en Commissaris der Koningin van Gelderland.
Maar de meesten van ons kennen hem als schrijver. Vooral zijn boeken voor de jeugd zijn bekend, zoals Pjotr, Koning van Katoren, Oorlogswinter, Briefgeheim.

Op 1 december 2016 was heel Nederland onder de indruk van zijn geweldige toespraak in De Wereld Draait Door, bij gelegenheid van zijn 85e verjaardag. De rode draad is 'het touwtje uit de brievenbus' dat symbool staat voor integriteit en vertrouwen in elkaar van zowel de politici als de burgers. Hij pleit er ook voor het publieke belang weer centraal te stellen boven eigenbelang en winstbejag; ook roept hij op meer respect te hebben voor het milieu.
Het laatste boek van Jan Terlouw, Natuurlijk (boekenweekessay van 2018), is een ode aan de natuur en een pleidooi voor duurzaamheid.

De bijeenkomst vindt plaats in het Koppelhuis, Markt 3A Bredevoort, op zaterdag 27 oktober van 15.00 tot 17.00 uur. Entreekaarten kosten vijftien euro per stuk en ijn te reserveren via www.boekeninbredevoort.nl/terlouw of per telefoon: 0543-473501.

Meer berichten