Meer dan 16.000 euro voor kankerbestrijding

Algemeen

'Samen komen we steeds dichterbij'

OOST GELRE - In september zijn 180 collectanten in de gemeente Oost Gelre weer de straat op geweest om te collecteren voor de kankerbestrijding. De KWF-collecte heeft 16.390,94 euro opgebracht, waarbij de online donaties nog niet zijn meegeteld.

Met het geld dat de collectanten hebben opgehaald blijft KWF Kankerbestrijding zich inzetten voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven. "Daar zijn we ontzettend dankbaar voor. Dankzij uw vrijgevigheid kan KWF investeren in nieuwe doorbraken in kankeronderzoek, zodat we samen de dag steeds dichterbij brengen dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker", laat een woordvoerder van KWF weten.

Doorbraken
KWF werkt aan nieuwe doorbraken in kankeronderzoek. Patiënten overleven nu bepaalde soorten kanker waar ze vroeger aan zouden zijn gestorven, mede door doorbraakonderzoek (mede-)gefinancierd met collectes. Sinds de oprichting van KWF in 1949 is het percentage patiënten dat vijf jaar na hun diagnose nog in leven is, gestegen van 25% naar 64%. Door innovatie en techniek kunnen nieuwe doorbraken in kankeronderzoek versneld worden. Meer over de actuele ontwikkelingen van kankeronderzoek is te vinden op kwf.nl/nieuwedoorbraken.

Collectant gemist?
Wie de collectant heeft gemist en alsnog een bijdrage wil leveren, kan online doneren via kwf.nl.

Zelf collecteren?
Wie volgend jaar zelf wil collecteren, kan zich nu al aanmelden bij Paulien Krabbenborg op telefoon 0620622024, Maria Wieriks op 0623505108 of bij Judith Overkemping op 0629247725.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant