BS22 vierde afgelopen voorjaar nog dat ze vijf jaar op de huidige locatie zitten. Foto: Kyra Broshuis
BS22 vierde afgelopen voorjaar nog dat ze vijf jaar op de huidige locatie zitten. Foto: Kyra Broshuis

BS22 wordt mobiel

Algemeen

GROENLO - BS22, sinds 2013 een vaste waarde in de Beltrumsestraat in Groenlo, gaat het pand verlaten. Anke Sitter, Arjan Hagens, Joske Elsinghorst en Linda Commandeur, kennismakelaars van de bekende werkplaats voor het waarmaken van ideeën, vertellen waarom ze ‘mobiel’ worden.

Door Kyra Broshuis

Alles valt samen
“Het is eigenlijk het perfecte tijdstip. Er komen verschillende dingen samen waarom we er nu voor kiezen om onze vaste plek te verlaten. Buurvrouw Brini heeft aangegeven dat ze haar winkel graag wil uitbreiden en onze ruimte erbij wil betrekken. We hebben altijd gezegd dat we het pand, als er zich een ondernemer in wil vestigen, zullen verlaten. Verder is het zo dat we merken dat de mensen ons overal wel weten te vinden. Of dat nu in de supermarkt, bij een evenement of gewoon op straat is. Onze gezichten zijn inmiddels wel zo bekend dat we gewoon aangesproken worden. En dat is een hele positieve ontwikkeling. We hebben eigenlijk geen vaste fysieke plek meer nodig. We zullen straks op verschillende plekken in de gemeente aanwezig zijn, ook om te werken aan een boek waarin vijf jaar aan bewonersinitiatieven in Groenlo worden gepresenteerd. Dat boek komt in april uit”

Visie op bewonersinitiatieven verschuift
“De afgelopen jaren zijn we regelmatig met de gemeente Oost Gelre in gesprek geweest. De gemeente geeft aan dat ze werken aan een visie op het ondersteunen van bewonersinitiatieven in alle kernen. Daarnaast horen we vanuit de gemeente dat er van de burgers steeds meer zelfstandigheid wordt verwacht. De inwoners van Oost Gelre moeten steeds meer zelf de weg kunnen vinden om hun ideeën en plannen verder vorm te geven. Ook deze ontwikkelingen passen goed in ons besluit afscheid te nemen van het pand.”

Ideeën?
De kennismakelaars zijn deze maand nog te vinden bij BS22 en voor de maanden november en december is een mooie tussenoplossing bedacht. “Dan is het nog wel BS22. met onder andere een soort van pop-upstore van Brini erin. Vanaf 1 januari vertrekken we helemaal uit het pand.” De kennismakelaars nodigen de inwoners van Oost Gelre uit om mee denken over de nieuwe koers. “We staan overal voor open. Waar willen jullie ons graag zien? Alle ideeën zijn welkom via meedoen@bs22.nl.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant