Mart Zieverink. Foto: Marcel Houwer Foto: Marcel Houwer

Grol na 0-5 winst tegen MVR koploper in 3C

Algemeen

Mart Zieverink scoort zijn 50ste competitie-doelpunt

GROENLO - In 's-Heerenberg kwam Grol geen enkel moment in gevaar. Met twee doelpunten voor rust en drie na rust werd, ondanks dat het spel niet altijd goed was, wederom een mooie en duidelijke overwinning behaald: 0 – 5. De doelpunten van Grol waren van Luc Berentsen, Mart Zieverink, Wouter Rexwinkel, nogmaals Mart Zieverink en Wouter Rexwinkel.

Grol begon zonder de geblesseerde spelers Roel Bruins en Michel Kamphuis, en Eduardo de Sousa Cavalcante was door ziekte afwezig. Quint Kristen en Myron Baten konden derhalve in de basis beginnen tegen MvR, gepromoveerd uit de 4de klasse. Onder een felle zon, die schitterde op het platte kunstgrasveld, kreeg Grol na een paar minuten al de eerste kans. Een kopbal van Luc Berentsen ging net naast. Vervolgens was het van beide kanten wat aftasten, waarbij Grol het meeste balbezit had. Veel ging over rechts via Wouter Rexwinkel. Echt gevaarlijk werd het echter niet. Na twintig minuten spelen kwam een lange bal van Wessel Baarslag bij Luc Berentsen in de voeten terecht. Deze maakte goed gebruik van de ruimte, hij draaide en haalde hard uit. De bal verdween vlak langs de paal in het net: 0 – 1. Het scorebord was nog niet bijgewerkt of na de aftrap veroverde Grol de bal, aanval over links via Tycho Riteco, netjes teruggelegd en Mart Zieverink schiet zuiver binnen: 0 – 2. Een mooie en fijne voorsprong zo vroeg in de wedstrijd.

Verdedigend gaf Grol voor rust niets weg. Mart Willemsen, Ramon Landewers, Bjorn te Braake en Doné Emaus wonnen al hun een-tegen-eenduels en ook alle kopduels. Eventuele cornerballen waren stuk voor stuk een prooi voor de attent keepende Wessel Baarslag. Grol was duidelijk de bovenliggende partij, ook al liep het aanvallend allemaal niet even soepel.

In het eerste kwartier na rust gaf Grol het initiatief weg aan MvR. Na een uur spelen was het toch Grol dat de eerste kans van de tweede helft kreeg. Mart Zieverink schoot op de keeper en vervolgens schoot Myron Baten net naast het doel. Net als in de eerste helft wist Grol vervolgens binnen twee minuten weer tweemaal te scoren. Een verdedigingsfout bij MvR werd door Wouter Rexwinkel genadeloos afgestraft: voor een leeg doel schoot hij vanaf twintig meter hard binnen: 0 – 3. En even later kopte Mart Zieverink een perfecte vrije bal van Quint Kristen vanaf de zijlijn bij de tweede paal kruislings binnen: 0 – 4. Voor Mart Zieverink betekende het zijn vijftigste competitiedoelpunt.

MvR geloofde er nu helemaal niet meer in. In de gehele wedstrijd kwamen de gastheren niet verder dan één schot op doel, dat ook nog eens makkelijk door Wessel Baarslag kon worden gepakt. Grol kreeg nog enkele goede kansen. Een schot van Mart Willemsen na een een-tweetje met Tycho Riteco werd door de keeper gered. En een schot van twee meter van het doel door Mathijs Warnar, na wederom een perfecte voorzet van Tycho Riteco, strandde helaas op de keeper. In de allerlaatste minuut bracht Wouter Rexwinkel de eindstand op 0 – 5. Zijn schot van twintig meter suisde via de paal het doel in.

Een mooie en terechte overwinning van Grol. Met 9 punten uit 3 wedstrijden bezet Grol nu, op basis van doelsaldo, de koppositie. Komende zondag speelt het thuis tegen OBW dat net als Grol ook alle drie wedstrijden nog gewonnen heeft. Aanvang: 14.30 uur.