Afbeelding
Advertorial

Wat te doen met een auto met hagelschade

Algemeen

Het gebeurt niet vaak, maar als het dan wel gebeurt ben je als autobezitter slecht af: hagelstenen zo groot als tennisballen vallen uit de hemel. Als je geluk hebt zit je zelf veilig binnen, maar je auto staat meestal buiten. De kans is dan ook groot dat de hagel je lak zal beschadigen en putjes zal veroorzaken. Ook gebroken kop- en achterlichten zie je vaak bij dit soort buien. Wanneer je allrisk verzekerd bent zit reparatie meestal nog wel in de polis, maar anders ben je slecht af.

Is een auto met hagelschade waardeloos?
Dat je auto vol met putjes zit wil niet zeggen dat hij ineens waardeloos is geworden. Hij ziet er alleen niet meer zo netjes uit. Wanneer je de auto voornamelijk gebruikt om naar je werk te gaan, en wat minder om indruk te maken, is er in principe niets aan de hand. Hij zal over het algemeen nog net zo lekker rijden als vroeger en al die putjes hebben het bijkomende voordeel dat de zon niet zo fel in je ogen zal weerspiegeld worden.

De marktwaarde van je auto zal echter flink omlaag gaan en niet zelden tot het punt dat hij economisch total loss wordt verklaard. Het helemaal uitdeuken van het dak en de motorkap zijn immers tijdrovende (en dus dure) reparaties. Wanneer je dus indruk wil maken (of gewoon moet maken, omdat je bijvoorbeeld vertegenwoordiger bent) moet je wel een nieuwe auto kopen. Dan is de vraag: hoe krijg ik nog een mooi bedrag voor mijn auto met hagelschade?

Moet ik mijn auto naar de sloop brengen?
Het eerste wat je misschien te binnen schiet is je auto naar de sloop brengen. Het oud ijzer kan nog wat opbrengen en als je auto nog relatief nieuw is kunnen de onderdelen ook nog prima gebruikt worden voor de reparatie van andere auto's. De waarde van een sloopauto varieert van een paar tientjes tot een paar honderd euro; niet veel, en het is vaak ook zonde om een nog goed lopende auto te slopen toch?

Auto verkopen voor export
Heb je er al eens aan gedacht dat je een auto met hagelschade ook kunt exporteren? Voor jou is het belangrijk dat hij er spik en span uitziet, maar dat is voor veel Oost-Europeanen niet het geval. Daar in Rusland, Oekraïne en Moldavië sneeuwt en hagelt het de hele winter door.

Een beetje hagelschade zijn ze daar wel gewend en bovendien ligt er zo vaak sneeuw op auto's dat mensen het helemaal niet zien dat er putjes in de carrosserie zitten, als ze er al naar kijken in die barre omstandigheden. Hoewel een auto zonder schade daar uiteraard ook meer waard is dan met schade, valt die waardevermindering daar wel mee. We moeten ook niet vergeten dat reparaties daar veel goedkoper zijn dan hier, wat ook nog eens de waarde van een kapotte auto opdrijft.

Inkoopautos.com: betrouwbare auto inkoop specialist
De vraag is alleen: hoe krijg ik mijn auto in Oost-Europa? Het antwoord is simpel: maak gebruik van de diensten van een professionele inkoper met nauwe contacten aldaar! Hier kun je perfect je auto met hagelschade verkopen voor een heel mooi bedrag.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant