Een beeld van het Wielercafé 2017 met wielrenner/ploegleider Tristan Hoffman als gast. Foto: Theo Huijskes
Een beeld van het Wielercafé 2017 met wielrenner/ploegleider Tristan Hoffman als gast. Foto: Theo Huijskes

Tweede Wielercafé van RTC Groenlo

Algemeen

Op vrijdag 2 november in het Sportcafé op Den Elshof

Door Theo Huijskes

GROENLO - De wielersport heeft in Groenlo en omgeving de laatste jaren een enorme toevlucht genomen. Wanneer het gaat om de belangrijkste gangmaker van deze positieve ontwikkeling, kan en mag er met de vinger gewezen worden naar de op 30 augustus 1979 opgerichte Ren- en Toerclub Groenlo. Voor de liefhebber organiseert deze bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) aangesloten club op vrijdag 2 november a.s. voor de tweede maal een heus Wielercafé. Plaats van handeling is het Sportcafé op het sportcomplex Den Elshof aan de Oude Winterswijkseweg in Groenlo.

Was het bij de eerste keer op donderdag 2 februari 2017 dat RTCG-voorzitter Harrie Hoitink de presentatie van het Wielercafé voor zijn rekening nam, deze keer is het Rik Wamelink die deze eervolle taak zal uitvoeren. Wamelink, geboren in Lievelde en daar weer woonachtig, is zelf lid van de RTCG en is een door de wol geverfde presentator. Dit laatste met name vanwege het feit dat hij helemaal thuis is in de professionele wielerwereld. Zo maakte hij jaren achtereen video's voor de Rabobank-wielerploeg en interviewde daarbij tevens tal van nationale en internationale kleppers oftewel buitengewoon goede wielrenners.

Gasten tijdens het komende Wielercafé zijn de bekende wielrenners Leon van Bon, Bruno Bobbink en Steven de Jongh. Van Bon wist twee etappes in de Ronde van Frankrijk op zijn naam te schrijven, te weten in 1998 de etappe richting Pau en twee jaar later de etappe richting Tours. Daarnaast werd hij in 2000 Nederlands kampioen op de weg. Bobbink is fietsgek en van allerlei fietsmarkten thuis. Hij maakt extreem lange en zware ritten, fungeert als rondemister bij de Amstel Gold Race Ladies Toer, maar is bovenal wielervlogger met een grote schare volgers op social media. De Jongh begon zijn carrière als schaatser, maar stapte vervolgens over naar het wielerpeloton. Een renner die mooie overwinningen in de wacht sleepte, zoals Veenendaal-Veenendaal, de E3-Prijs Harelbeke, Kuurne-Brussel-Kuurne en Nokere Koerse. Na zijn actieve loopbaan ging hij aan de slag als ploegleider.

Het RTCG-Wielercafé begint op de eerste vrijdag van november om 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt 7,50 euro per persoon (contant te betalen). Dit bedrag is inclusief een consumptie, dit in de vorm van een koud biertje van stadsbrouwerij het Brouwersnös. Leden van de RTCG betalen 5,00 euro per persoon. Belangstellenden die verzekerd willen zijn van een goede plaats, wordt aangeraden om zich vooraf aan te melden. Een en ander door een mail te sturen naar voorzitter@rtcg.nl.

Aanvullend bericht: Steven de Jongh
Afgelopen maandag is Steven de Jongh in de buurt van Girona bewusteloos en gewond langs een Spaanse weg gevonden. De 44-jarige wielrenner was 's morgens vertrokken om een stuk te gaan fietsen. Nadat zijn echtgenote na vele uren niet meer in contact met hem kon komen, werd de politie ingeschakeld. Nadat hij zo'n vijf uur in een soort ravijn langs de weg had gelegen, werd hij gevonden. Met een helikopter is hij vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd een hersenschudding geconstateerd. Inmiddels gaat het naar omstandigheden redelijk goed met hem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant