Een beeld van een thema-stop tijdens de Halloweentocht. Foto: Theo Huijskes
Een beeld van een thema-stop tijdens de Halloweentocht. Foto: Theo Huijskes

Succesvolle Halloweentocht van basisschool St. Willibrordus

GROENLO - De tweejaarlijkse gezinsactiviteit van basisschool St. Willibrordus bestond dit jaar uit een Halloweentocht. De zogenoemde griezel-gezellige avondtocht, waaraan tientallen schoolkinderen en hun ouders deelnamen, werd afgelopen vrijdag gehouden in de omgeving van de aan de Karel Doormanstraat gelegen basisschool. Het werd een bijzonder succesvol gebeuren en dit niet in de laatste plaats dankzij de medewerking van tal van buurtbewoners die hun woning en met name hun tuin, al dan niet met kleurrijke verlichting, griezelig en vooral spannend hadden aangekleed. Zeker omdat de voettocht met thema-stops onderweg verrassende wendingen kende, werd het een sprookjesachtige activiteit die bij jong en oud in de smaak viel.

Ben Bomers, directeur van basisschool St. Willibrordus, was na afloop bijzonder tevreden over het verloop. "In samenwerking met de ouderraad organiseren wij éénmaal in de twee jaar een gezinsactiviteit. Jaren achtereen ging het hierbij om een fiets-puzzeltocht op de zondagmiddag. Vier jaar geleden hebben wij voor de eerste maal gekozen voor een Halloweentocht. Gelet op het succes toen, hebben wij er dit jaar weer voor gekozen", vertelt Bomers.
Blij en voldaan is de schooldirecteur met zijn team dat bijna alle kinderen met hun ouders van de partij waren. "Het was een tocht met allerlei 'enge' tussenposten, waarbij bij iedere post een letter verdiend kon worden. Alle verzamelde letters samen moesten het woord 'HEKSENKETEL' vormen. Was dit goed, dan mochten de kinderen iets uit de heksenketel (een grote pan met lekkere traktaties) pakken. Voor de ouders was er koffie." Bomers is ook blij en tevreden dat vooraf de gehele buurt was geïnformeerd. "Als gevolg daarvan was de medewerking geweldig. Veel buren hadden de eigen tuin omgetoverd in een karakteristieke Halloween-tuin. Kortom, de reacties van niet alleen kinderen en ouders, maar ook van de buren waren zeer positief."
De succesvolle activiteit zal deze week, op vrijdag 9 november, gevolgd worden door het gebruikelijke 'Sunte Matten-feest', waarbij bij het zingen van het Sunte Matten-lied. geheel volgens traditie. uitgeholde mangels met daarin brandende kaarsjes worden getoond.

Meer berichten