Groenlose schrijfster debuteert met 'Huilende Paarden'

GROENLO - Op zaterdag 10 november wordt het boek 'Huilende Paarden', door de Groenlose Rianne Emaus geschreven, uitgegeven en wordt dit feestelijk gevierd bij het Belegh van Grol, met een gezelschap dat, zoals de schrijfster zegt, het mogelijk heeft gemaakt om een juiste vertaling neer te zetten bij diepe vraagstukken.

Het eerste deel van het boek is een autobiografie van de schrijfster zelf. Ze kwam als een driejarig meisje al vroeg in aanraking met het doordenken van levensvraagstukken. Ze schroomt niet om deze aan de kaak te stellen in het tweede gedeelte van haar boek, waarin het autobiografische gedeelte verdwijnt en waargebeurde feiten en onderzoeken de volle aandacht krijgen. Dit is het gedeelte waarbij sommige mensen kiezen om uit het leven te stappen. In het derde gedeelte ontvouwt zich een oprechte zoektocht naar de paardenbeulen waarin de hoofrolspeelster deze behoorlijk op de korrel neemt. Het boek is doorspekt van dualiteiten en uitersten, maar geenszins zweverig. Van autobiografie naar roman tot thriller. "Een boek om te 'overwegen", noemt de schrijfster het.

Huilende Paarden, geschreven onder de schrijfstersnaam Julie-Anne, is vanaf maandag verkrijgbaar bij Boekhandel Wiegerink in Groenlo of via huilendepaarden@gmail.com.

Meer berichten