ZSOM tv-programma week 45

GROENLO - Iedere week wordt de televisieprogrammering van de ZSOM op verschillende momenten uitgezonden in De Molenberg te Groenlo. Ook in week 45 staan er weer verschillende programma's op de rol.

ZSOM Regiojournaal
Ook in 2018 wordt het publiek op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen twee weken uit de regio in het Regiojournaal.

Concert Mart Hillen
In 2016 won fingerstyle-gitarist Mart Hillen uit Lichtenvoorde de regionale theaterwedstrijd Rabo On Stage. Tijdens de finale riep juryvoorzitter Juul Diteweg hem uit tot Ambassadeur van de Gitaar. Zijn prijs? Een masterclass van een professional. Zijn wens? Het maken van een eigen concert. Deze wens kwam uit. Samen met niemand minder dan regisseur en theatervakvrouw Leoni Jansen heeft hij een prachtig soloconcert gemaakt en uitgevoerd in mei 2017. Naar aanleiding van deze geslaagde voorstelling begon hij in januari 2018 met zijn theatertour. Zijn grandioze gitaarspel werd gecombineerd met mooie, persoonlijke verhalen.
De ZSOM heeft op 12 januari jongstleden opnames gemaakt van zijn theaterconcert in De Storm te Winterswijk. Ervaar de passie en liefde voor het vak van deze uitzonderlijk goede muzikant. Deze week het eerste deel van dit concert.

ZSOM Regiojournaal
Nogmaals terug naar het nieuws en de actualiteiten uit de regio.

Jonge vrouw als hoefsmid
Een jonge dame als hoefsmid, je hoort en ziet het niet vaak, maar in Beltrum woont Jona klein Gunnewiek. Doordat ze als kind altijd bezig was met pony's en paarden trok haar het vak van hoefsmid haar erg. Na veel twijfel en eerst en ander beroep heeft ze toch de opleiding tot hoefsmid gekozen. Nu rijdt zij met haar mobiele smidse door de Achterhoek om haar klanten te bezoeken en ter plaatse de versleten hoefijzers te vervangen. We bezochten haar tijdens haar werk aan de Waliënseweg in Winterswijk.

Meer berichten