Peter Huinink in zijn truck. Foto: PR
Peter Huinink in zijn truck. Foto: PR

Grollenaar Peter Huinink deelnemer aan 'Trucker zoekt vlam'

'Ik wil een beetje het vooroordeel tegen het chauffeursvak wegnemen'

Door Henri Walterbos

GROENLO - 'Truckers op zoek naar de ware liefde.' De subtitel van het datingprogramma 'Trucker zoekt vlam', een variant op 'Boer zoekt vrouw'. Niet op nationale tv in dit geval maar op AD.nl. Het idee voor het programma ontstond omdat blijkt dat er veel eenzame truckers zijn, die vanwege onder meer hun onregelmatige leven moeilijker in contact komen met mogelijke 'liefdes.' In het programma gaan acht truckers, zeven mannen en één vrouw, op zoek naar de liefde. Het format is dat de truckers op date gaan met vier uitgekozen dames of heren, die zich via mail aanmelden. Ze maken kennis met elkaar in de habitat van de betreffende chauffeur, de cabine van de vrachtwagen. Vervolgens staat er een activiteit gepland. 'Rising star' en voormalig BNN/VARA-presentatrice Gwen van Poorten (Spuiten en Slikken) presenteert het onlineprogramma.

Onlineshow
Een groot aantal truckers meldde zich aan. Onder hen ook Peter Huinink (36) uit Groenlo. Maandagavond laat bevestigt hij zijn deelname aan de onlineshow, nadat hij zojuist thuis is gekomen van een lange werkdag. Zijn oproep op AD.nl laat niets aan duidelijkheid te wensen over, zo staat onder zijn foto en video. 'Ik vervoer voornamelijk zeecontainers in Twente en de grensstreek van Duitsland. Ik pak graag een bioscoopje of cafeetje, rijd graag in Amerikaanse oldtimers en verzamel schaalmodellen van trekkers en vrachtwagens. Ik vind dat ik te lang vrijgezel ben en zoek een zelfstandig iemand die ertegen kan dat ik vaak weg ben. Het zou een pré zijn als ze die autopassie een beetje met mij deelt. En dat zegt wat ze denkt'.

Oproep
"De oproep zag ik ruim een jaar geleden op Facebook voorbijkomen en ik dacht: ach, ik kan ook wel meedoen. Ik wist dat het nog niet zeker was of het programma door zou gaan en heb een jaar niets gehoord, totdat ik een maand geleden wel iets hoorde. Toen is het balletje aan het rollen gekomen en zijn er foto's genomen. Het filmpje was toen al gemaakt. Nu is het maar afwachten." Over het waarom van deelname is hij duidelijk. "Ik wil een beetje het vooroordeel tegen het chauffeursvak wegnemen. Dat zijn ook gewoon mensen die er een gewoon leven naast kunnen hebben. Dat ze ook nog een andere kant hebben."

Nuchter
In een ver verleden had Peter al wel eens een relatie, maar sinds hij chauffeur is niet meer. "Je hebt ook niet altijd zin als je op zaterdagmiddag thuiskomt direct al de kroeg in te gaan. Daar heb ík helemaal geen zin in. Dan kan dit een mooie manier zijn." Of er al reacties zijn, is hem niet bekend. "Dat moet zich nog uitwijzen. Ik hoop een leuk iemand te ontmoeten. Ik zie het vanzelf wel", staat hij er nuchter in. "Je kunt het niet dwingen." Zijn omgeving heeft waardering voor zijn deelname. "Wij hadden het niet gedaan, zeggen ze, maar ze vinden het wel lef hebben en vinden het wel leuk dat ik het gedaan heb."

Vanaf 19 november zendt AD.nl en haar regiotitels, maandag tot en met donderdag, de vier dates uit. De vrijdag erop is er de zogenoemde kentekenceremonie, waarbij de trucker de kentekenplaat in zijn of haar cabine onthult met de naam van degene die hij/zij gekozen heeft. De koppels die hieruit voortkomen, mogen eind van het jaar met elkaar napraten tijdens een gezamenlijk kerstdiner. Soms zijn beoogde doelen dichterbij dan men denkt. Interesse in een ontmoeting met Peter, of met een van de andere kandidaten, stuur een mailtje naar tzv@mychannels.com.

Meer berichten