'Zitten is het nieuwe roken'

GROENLO - In Groenlo wonen veel 65-plussers (circa 1.800) en dat aantal zal de komende jaren alleen maar stijgen. Uit onderzoek blijkt dat het aantal bewegingsmomenten afneemt bij een grote groep senioren. Zes Groenlose sportverenigingen gaan dit probleem te lijf.

"Kom in beweging, gezond en gezellig. Als men blijft bewegen, blijft de gezondheid en fitheid intact of neemt zelfs toe met de juiste oefeningen. Gezondheid gaat vooruit wanneer men op regelmatige tijden beweegt. Een ander voordeel is het langer uitblijven van gewrichtsklachten. Overgewicht zal afnemen, sociale contacten worden gelegd. Kortom: allemaal voordelen om gezond en sportief de oude dag te vieren", laat een woordvoerder weten. "Zitten is het nieuwe roken."

Op initiatief van zes Groenlose verenigingen - voetbal, tafeltennis, volleybal, handbal, gymnastiek en badminton - zijn er twee projectleiders aangesteld. Zij willen in twee jaar tijd een groep senioren bij elkaar brengen, die op regelmatige basis bewegingsactiviteiten ondernemen, passend voor deze doelgroep. Ook mensen met bewegingsbeperkingen kunnen zich aanmelden. Voor deze groep zal een speciaal programma worden ontwikkeld.

Op donderdagochtend 22 november is er een introductiebijeenkomst in De Mattelier, waarbij uitleg wordt gegeven over de te ondernemen beweegactiviteiten. Wie geen vervoer heeft, wordt door opgehaald.

Bij voldoende deelname worden er nog twee tot vier activiteiten georganiseerd in november en december. De officiële aftrap zal half januari 2019 zijn. Gestreefd wordt om minimaal één keer per week een ochtend of middag actief bezig te zijn. De deelnemers hebben ook inspraak in de te geven beweegactiviteiten. Die activiteiten zullen door ervaren instructeurs worden gegeven, die elk op een ander gebied gespecialiseerd zijn. Per ochtend/middag zullen er (meestal) twee activiteiten worden aangeboden. Daarna is er tijd om na te praten met een bakje koffie of thee.

Contactgegevens projectleiders
Maria Jans: 0544-465407 of domingo.maria.jans@kpnmail.nl
Jos Porskamp: 06-19910691 of j.a.m.porskamp@kpnmail.nl

Binnenkort komt de organisatie met meer informatie.

Meer berichten