Afbeelding

Nico Ressing en Jan Klein Gunnewiek schrijven nieuwe carnavalsschlager

Algemeen

GROENLO - Het is zover. Het carnavalsseizoen, ook wel het vijfde seizoen genoemd, is begonnen. Op zondag 11 november komen de Grolse carnavalisten samen tijdens het Tröntjesfestival bij De Lange Gang. Er zijn zes inzendingen die strijden om de eerste plek bij de vakjury en de publieksjury. De nummers worden uitgevoerd door een gelegenheidsband onder leiding van Tim Ebbers. Nadat de stemmen van de publieksjury en de vakjury zijn geteld is het duidelijk dat ‘Het Licht-en-voorde stad’ van Nico Ressing en Jan Klein Gunnewiek het beste nummer is. De heren ontvangen uit handen van Ina Muetstege de bekende Chris Muetstege-bokaal.

Door Kyra Broshuis

Tom Smits Muzieknoot
De Tom Smits Muzieknoot, een prijs ter nagedachtenis aan Tom Smits en bedoeld voor het meest vernieuwende nummer of de beste debutant, is voor Eric Pos die een bijzonder lied instuurde met als titel ‘Tante Loes’.

Gouden Veertje
Een vast onderdeel van het Tröntjesfestival is altijd de uitreiking van het Gouden Veertje. Dit is een onderscheiding van De Knunnekes voor iemand die veel voor de vereniging doet, maar geen lid is. De Zafantencommissie maakt bekend dat die eer dit jaar naar Erwin Porskamp gaat. Tom Rooks, voorzitter van de Zafantencommissie zegt dat Porskamp al jarenlang alles rondom het Grolse carnaval op beeld vastlegt.

Nieuwe motto Kapstok
Traditiegetrouw is tijdens het Tröntjesfestival ook het nieuwe motto van KAPSTOK (Knunnekes Activiteiten Promotie Stichting Onder Knunnekesvlag) bekendgemaakt. De zojuist gestarte campagne wordt gehouden onder het motto ‘Groenlose Jongens on-geloof-lijk’. Een verwijzing na alle commotie in Groenlo rondom de mogelijke fusie tussen de S.V. Grol en de Grolse Boys. Aanstaande vrijdag, 16 november, wordt het prinsenbal gehouden bij City Lido. Met een spectaculaire onthulling met veel muziek en dans zullen dan de nieuwe hoogheden van De Knunnekes aan het publiek gepresenteerd worden. De avond begint om elf seconden over acht en de toegang is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant