Aanvoerder Mart Willemsen bij de tos, samen met Stadsprins Henk-Jan en Stadsadjudant Maurice. Foto: Henri Walterbos
Aanvoerder Mart Willemsen bij de tos, samen met Stadsprins Henk-Jan en Stadsadjudant Maurice. Foto: Henri Walterbos

Knunnekes aftrap succes voor carnavalisten, niet voor spelers Grol

Aftrap elfde van de elfde

Door Henri Walterbos

GROENLO - Alles kwam samen op die ene dag, de 11de van de 11de 2018. De datum der datums voor carnavalisten, het 55-jarig jubileum van De Knunnekes en het eeuwfeest van sv Grol. Creatieve Knunnekes die nauw verbonden zijn met sv Grol bedachten met elkaar hier een speciaal tintje aan te geven. Eén van de initiators van de ludieke shirts die het eerste team droeg in de wedstrijd tegen vv Ruurlo, is beheerder van het sportcafé Rob Porskamp. "We vonden het een leuk idee om, net als in Köln al jaren traditie is, het eerste team in speciale shirts te laten spelen, waarbij het tenue van de Stadsprins van Groenlo als patroon moest dienen. Het bestuur van De Knunnekes was enthousiast en er is vooraf overleg geweest met trainer Sander Hoopman en aanvoerder Michel Kamphuis. Die vonden het allemaal leuk om een keer te doen. De jongens vieren zelf ook allemaal fanatiek carnaval en hebben het shirt donderdagavond op de trainingsavond allemaal al gezien. Voor ons gold echter ook dat de focus vooral op het voetbal moest blijven liggen." Zo werd de officiële aftrap van het vijfde jaargetijde, zoals het carnavalsseizoen ook wel wordt genoemd, een groot succes voor De Knunnekes, maar voor de spelers, begeleiding en supporters werd het geen middag om met veel plezier op terug te kijken, gezien de onverwachte 1-2 nederlaag. Wellicht dat er aan het eind van het seizoen wel om gelachen kan worden.

Aftrap
Het waren Stadsprins Henk-Jan te Brincke en Adjudant Maurice Gelinck die samen met pupillen van de week Tygo de Greef en Job Roerdink de aftrap van de wedstrijd mochten verrichten. Na de aftrap gingen de Grolse carnavalsbewindvoerders, tot vrijdag 16 november wanneer hun opvolgers gepresenteerd worden, linea recta naar het sportcafé om alvast een voorproefje te nemen op het grote carnavalsfeest 's avonds bij de Lange Gang en de derde helft.
Feit blijft dat sv Grol en de Grolse carnaval zich weer hebben geprofileerd op een positieve manier, al liep ook niet elke supporter warm voor het initiatief. "Het zag er niet uit, en dan verlies je ook nog", lacht een supporter na afloop, "Maar ach, als je wint dan vindt ineens iedereen het fantastisch. Zo is het ook wel weer. Loa'w d'r moar ene drinken. D'r bunt argere dinge in de wereld."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden