Afbeelding

56ste prinsenpaar (m/v?) in de startblokken

Algemeen

GROENLO - Nadat afgelopen zondag het zogenoemde vijfde jaargetijde op de elfde van de elfde in alle hevigheid is losgebarsten, is deze week alle aandacht gericht op de onthulling van het 56ste prinsenpaar van carnavalsvereniging De Knunnekes. In City Lido, in dit verband beter bekend als het carnavalshoes van Grolle, zullen vrijdagavond aanstaande de beide nieuwe hoogheden op een spectaculaire wijze aan het ongetwijfeld massale publiek gepresenteerd worden. Niet alleen iedere keer weer een spannend, maar tevens fascinerend schouwspel.

Door Theo Huijskes

De laatste dagen gonst het in Groenlo en directe omgeving van de geruchten; weddenschappen worden afgesloten en intekenlijsten worden ingevuld. Dat waar insiders het langzamerhand niet meer voor mogelijk houden, vindt ieder jaar nog steeds plaats. Te weten de toename van het aantal geïnteresseerden, dat het denkt te weten wie het gaan worden. Daarbij worden binnen alle geledingen van de Grolse bevolking verbanden gelegd. Zo scoren dit jaar bij de verschillende peilingen het 100-jarig bestaan van de sportvereniging Grol, het eeuwfeest van het Groenlo's Ondernemers Verbond, alsmede de jubilea van overige sport- en culturele verenigingen hoog. Ook het punt fusieperikelen bij de beide voetbalverenigingen Grol en Grolse Boys, is voor menig geïnteresseerde aanleiding om uit beide kampen een hoogheid als kandidaat naar voren te schuiven.
Hoe het ook zij, het alom in Groenlo als het best bekendstaande geheim zal vrijdagavond onthuld worden. De kracht van De Knunnekes is dat slechts een heel beperkt aantal personen weet wie de twee uitverkorenen zijn, die de eer is gegund om tijdens de carnavalscampagne 2018-2019 het Grolse narrenvolk voor te mogen gaan. Vanzelfsprekend hullen de beide keuzeheren, te weten president Maarten Kooiker en vorst Miquel Porskamp, zich in stilzwijgen. Op social media worden wel allerlei aanknopingspunten rondgeslingerd, maar in de praktijk is er ook deze keer geen (carnavals)touw aan vast te knopen.
Het Grolse Prinsenbal in carnavalshoes City Lido begint vrijdagavond om elf seconden na achten. Er wordt weer gezorgd voor een bijzonder gevarieerd voorprogramma, waarbij veel muziek, zang, dans en humor aan bod komen. Vanzelfsprekend krijgt het afscheid van prins Henk-Jan I (ten Brincke) en adjudant Maurice (Gelinck) extra aandacht. Onder het motto 'Neet tegenan te brouwen' zal het 55ste prinsenpaar daarbij op een kolderieke wijze worden opgenomen in de Prinsen- en Eregarde van De Knunnekes.
Na vrijdag staan voor het kalenderjaar 2018 nog de activiteiten informatieavond optochtdeelnemers (23 november) en kaartverkoop zes pronkzittingen (23 november en 30 november) op het programma.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant