Dennis Dibbets. Foto: Henri Walterbos
Dennis Dibbets. Foto: Henri Walterbos

Eerste Geile Garde zitting belooft meer

Algemeen

Grolse nieuwelingen en bekenden, en een Twentse surprise

Door Henri Walterbos

GROENLO - "Dames en heren, van harte welkom op de allereerste en misschien ook wel allerlaatste Geile Garde zitting." Zittingspresentator Ivo Tenten om 11 minuten over 8 in de serre van sportcafé Den Elshof, direct al een slag om de arm houdend of hier sprake is van een begin van een traditie à la de TOF-zitting, al jarenlang een vast onderdeel op de Grolse carnavalskalender, of dat het hier bij eenmalige gebeurtenis blijft. Niets lijkt een vervolg in de weg te staan, getuige de reacties op de avond zelf en na afloop. "De zitting is een uitvloeisel van de traditionele spontane zitting op carnavalsmaandag in het kantoor van Steentjes op de Markt. Het leek ons wel een keer leuk een eigen zitting te organiseren", vertelt Frank Walterbos, Geile Gardist van het eerste uur en medeorganisator van de avond. "Wat mij betreft volgend jaar weer. Dan doe ik zelf een buut, samen met Pascal 'Takkie' ten Brinke. Hebben we het er al over gehad," aldus Frank na afloop. Deze keer is het Dennis Dibbets die zijn debuut maakt voor zijn eigen club, door voor te lezen uit zijn 'dagboek', of eigenlijk meer nachtboek, getuige de inhoud. Dit overigens tot grote verrassing en hilariteit van hemzelf als hij onwetend aangekondigd wordt. Van de HBS (Hogere Buut School) is het stadsbarbier Jurgen Doppen die uit de kappersstoel klapt en enkele Grollenaren knipt en scheert op zijn eigen wijze. Doppen heeft niet veel op met BS22, volgens Doppen BullShit 22. "As no iederene gewoon alleen moar an zichzelf dech, dan wordt d'r gin mense vergetten."

Bingo
Nadat de Geile Garde haar nieuwe logo heeft gepresenteerd is het DJ Guus te Molder die een ouderwets gezellig rondje Bingo draait, als in de hoogtijdagen in verenigingsgebouw de Pioniers. Tussen het draaien van de balletjes door ontbreken zijn 'annekkedotes' niet. Aansluitend is het Frans Peterman van Geile Garde thuisbasis café De Kroon die de club bedankt voor de uitnodiging en het fijne contact, middels het uitreiken van oranje sjaals aan de leden en een speciaal shotje, de schrobelèr. Uiteraard mag dans niet ontbreken op een zitting. Zo ook hier niet. Het zijn de meiden van Bazooka die de zaal op de been krijgen met hun aanstekelijke gehuppel. In een uitdossing als lamme kelner is het Kees Porskamp die op hilarische wijze over zijn ervaringen in de horeca vertelt.

Als Mark Ebbers wordt aangekondigd gaan de gasten er eens goed voor zitten, want dan kan er menig kwinkslag verwacht worden. Dit is het geval. Vervolgens is het Sam de Vries die haar opwachting maakt en met haar lieftallige verschijning wederom haar reputatie als groot talent waar maakt. Zonder een blad voor de mond te nemen. Naast hits van de buutavonden en uiteraard 'Carnaval, hygiënisch is het niet,' presenteert ze een nieuwe song die bij de Geile Garde zeer aanslaat.

Jan Riesewijk
Als de zaal zich opmaakt voor het daverend slotakkoord van de avond, een Amsterdamse medley van Thomas Oesterholt, is het plotseling en volkomen onverwacht dat Jan Riesewijk als Kapelaan Schöttelkaaaaamp zijn opwachting maakt. "Ach ik was in de buurte. Ik denk loat ik eens in Grolle kieken of doar nog wat te doone is. Ik heuren van Joost Frank dat jullie hier waren. Hier könt ze nog wal een paar stichtelijke woorden gebroeken."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Kees Porskamp (zonder bier). Foto: Henri Walterbos
Afbeelding
Afbeelding
De Geile Garde tijdens hun eerste zitting. Foto: Henri Walterbos
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant