Foto: PR Marianum
Foto: PR Marianum

Marianumtoneel speelt 'Strike!'

Algemeen

GROENLO - Vijf of zes repetities in het Lieveldse scoutinggebouw, daarna moeten de leerlingen van Marianum klaar zijn voor de twee voorstellingen van Strike! Het spannende en humoristische stuk wordt op woensdag 29 en donderdag 30 november voor het voetlicht gebracht in de kapel van de Groenlose vestiging van de scholengemeenschap. Beide avonden begint de voorstelling om 19.30 uur.

Succesvolle uitvoeringen van De Dochters van de Keizer (2014), het totaaltheater Circus Mariani (2015), de thriller Wie een kuil graaft… (2016), De Marathon (ook 2016) en Licht uit (2017) gingen aan Strike! vooraf. Vorige jaren werd het script geschreven door docenten van Marianum, dit jaar is het stuk van Yvonne Bouw. Zij doet ook de regie, samen met Ivar Gierveld en Ceciel Kolkman. Oud-leerlingen met Marianumtoneelervaring assisteren daarbij.
Strike! speelt zich af op een bowlingbaan. Op de vooravond van een bruiloft staat een wedstrijd tussen twee rivaliserende families op het programma ...

'Steeds hechtere groep'
De groep van acteurs, muzikanten en decorbouwers is samengesteld uit ervaren leerlingen en ook dit jaar weer enkele nieuwe talenten. De betreffende leerlingen zijn hiervoor met toestemming van ouders en teamleiders enkele dagen vrijgesteld van lessen. Medewerkers van de school nemen de groep tijdens deze dagen onder hun hoede. Bij het decorontwerp en de decorbouw worden de leerlingen begeleid door docenten tekenen en handvaardigheid.
"Je merkt in korte tijd dat de leerlingen een steeds hechtere groep gaan vormen. Je moet ook een veilige omgeving hebben om te kunnen spelen. In de huid van iemand anders kruipen is voor jongeren niet zo heel makkelijk, hoe raar en moeilijk is het wel niet dat je ineens een verliefde bruid moet spelen en een medeleerling moet kussen", aldus docent Maarten Müller.

Kaarten
De toegangskaarten voor Strike! kosten 3,50 euro per stuk en zijn vanaf maandag 19 november te koop tijdens de eerste twee pauzes op beide vestigingen van Marianum (Lichtenvoorde en Groenlo). Ook op de avond zelf worden kaartjes bij de entree verkocht, maar op=op.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant