Willie Oostendorp. Foto: PR CV De Knunnekes.
Willie Oostendorp. Foto: PR CV De Knunnekes.

Overlijdens hebben flinke impact op De Knunnekes aan begin vijfde seizoen

Algemeen


Nog geen etmaal na plotselinge dood Raad van Elf-lid Patrick Tilley overlijdt Prinsen- & Eregarde-lid en oud-prins Willie Oostendorp

Door Theo Huijskes

GROENLO - Na een succesvolle, bovenal gezellige start van het zogenoemde vijfde jaargetijde op 'de elfde van de elfde', wordt het plotseling stil, heel stil in de carnavalsveste en dat met name binnen alle geledingen van CV De Knunnekes. Het plotselinge overlijden van een tweetal leden van deze hechte en geliefde Grolse carnavalsvereniging zet met onmiddellijke ingang een intens donkere streep door de vervolgfestiviteiten met als beoogd hoogtepunt het Prinsenbal op vrijdag 16 november. Heerst er grote verslagenheid en dientengevolge stilte, verdriet en weemoed na het plotselinge overlijden op donderdag 15 november van Patrick Tilley (39), lid van de Raad van Elf, nog geen etmaal later wordt bekend dat oud-stadsprins Willie Oostendorp (74) in het Streekziekenhuis in Winterswijk is overleden.

Als een passend eerbetoon, en ook om uiting te geven aan verbijstering en ongeloof, gaan met diep respect de carnavalssteken af, worden de kleurrijke Knunnekes-vlaggen gestreken en blijft het draaiboek carnavalscampagne 2018-2019 voorlopig gesloten. Patrick Tilley was een zeer verdienstelijk lid van de Raad van Elf en had in deze garde zitting sedert 2012. Willie Oostendorp werd in 1992 gekozen tot stadsprins met aan zijn zijde broer Bertus Oostendorp (overleden op 27 juni 2017) als stadsadjudant en maakte sedertdien deel uit van de Prinsen- & Eregarde.

Aan de noodrem trekken
Desgevraagd deelt president Maarten Kooiker van CV De Knunnekes mee nog helemaal onder de indruk te zijn. "Bijzonder heftig om dit van zo dichtbij te moeten meemaken. Als president heb ik met name Patrick goed leren kennen. Een in alle opzichten zeer betrokken iemand bij het Grolse carnavalsfestijn in het algemeen en bij het jaarlijks wisselende prinsenpaar in het bijzonder." Kooiker is blij met het binnen de vereniging unaniem genomen besluit om direct een streep te halen door het Prinsenbal. "Wij hier in Groenlo maar denken dat de Grolse carnavalstrein voor niemand stopt. Maar wanneer dergelijke in- en intrieste berichten zo dicht na elkaar binnenkomen, dan kun je niet anders dan aan de noodrem trekken van dezelfde carnavalstrein. Dit uit respect voor Patrick en Willie, de beide betrokken families en alle overige direct en indirect betrokkenen. Vervolgens merk je aan alles en iedereen, hoe intens triest en oneerlijk de dood van collega-leden kan zijn en dat dergelijke niet in pijn en verdriet uit te drukken voorvallen de leden weer dichter bij elkaar brengen. Men is er voor elkaar, er wordt veel gepraat, veel gehuild en heel af en toe ook nog gelachen."

Dit hakt er behoorlijk diep in
"Onwerkelijk en niet te bevatten!" Dat is de eerste reactie van Pascal Heutinck, lid en bovendien raadsheer van de Raad van Elf. "Patrick is niet alleen lid van de Raad van Elf, maar hij is er één van ons en dat zal altijd zo blijven. Als raad zijn wij een hechte club, een vriendengroep die er niet alleen voor elkaar is wanneer er een feest is als carnaval, maar ook bij allerhande andere en met name minder vrolijke aangelegenheden." De aanvoerder van de RvE geeft aan dat het slechte nieuws is ingeslagen als een bom. "Dit hakt er behoorlijk diep in. Direct na het bekend worden van het diepdroevige nieuws, zijn wij bij elkaar gaan zitten om een antwoord te geven op de vraag: 'Hoe nu verder met elkaar?' " Heutinck beseft terdege dat het overlijden van Patrick Tilley de voortgang van de carnavalscampagne ook weer niet in de weg mag staan. "Niet vergeten mag worden dat dit ook een meer dan verdrietige ervaring is voor het nieuwe prinsenpaar. Samen weten wij maar al te goed dat ons aller Patrick in de huidige situatie de opdracht meegeeft dat wij het feestje van de nieuwe carnavalsleiders niet mogen bederven. Met een blik naar boven zullen wij er op zaterdag 1 december en ook daarna weer staan."
Bestuurslid Martin Geessinck, in die hoedanigheid onder andere de Prinsen- & Eregarde vertegenwoordigende, vertelt dat de vereniging erg geschrokken is van het plotselinge overlijden van Willie Oostendorp. "Een complete shock. Dit mede omdat het bericht ons ook nog eens bereikte op een moment dat wij met elkaar volop in gesprek waren over de te treffen maatregelen ten gevolge van het overlijden van RvE-lid Patrick Tilley. Het gemis van twee trouwe leden zal ons als bestuur en de gehele club nog lang blijven achtervolgen."

Prinsenbal en kaartverkoop buutavonden
Het Prinsenbal met daarbij de onthulling van het 56ste Prinsenpaar is nu verplaatst naar zaterdag 1 december in het uitgaanscentrum City Lido. De kaartverkoop voor de zes in de maand januari 2019 te houden Pronkzittingen gaat deze week gewoon door. Een en ander op vrijdag 23 november voor Knunnekes- en Kapstok-leden en op vrijdag 30 november voor alle overige belangstellenden. Beide keren in Grolsch Brouwhuys De Lange Gang.

Patrick Tilley. Foto: PR CV De Knunnekes.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant