Sportpark Den Elshof vanuit de lucht gezien. Foto: Theo Huijskes
Sportpark Den Elshof vanuit de lucht gezien. Foto: Theo Huijskes

Vervanging kunstgras op sportpark Den Elshof

Algemeen

Teamwork van Marveld Recreatie, gemeente Oost Gelre en S.V. Grol

Door Theo Huijskes

GROENLO - Was dinsdag 18 september de datum waarop de sportvereniging Grol haar honderdste verjaardag vierde, op de dag af tien jaar eerder vond op het sportpark Den Elshof in Groenlo de officiële openingsceremonie plaats van het nieuwe kunstgrasproject van de destijds negentigjarige club. Maar liefst twee en een half speel- en trainingsveld werd voorzien van een nieuwe ondergrond. Een ontwikkeling die door voetbalverenigingen in de regio met interesse werd gevolgd.

Bij de aanleg van de kunstgrasvelden in 2008 werd er van veel kanten lovend gesproken over de samenwerking tussen een drietal partijen, te weten de directie van Marveld Recreatie, het gemeentebestuur van Oost Gelre en het bestuur van S.V. Grol. In 2018 zijn het dezelfde partijen die de verantwoordelijkheid nemen voor de vervanging van het kunstgras. Het kunstgrasproject in 2008 kon mede gerealiseerd worden dankzij een groot vrijwilligersbolwerk, het jubileumboek van 'de Grol' meldt dat 170 vrijwilligers binnen de club een steentje hebben bijgedragen aan de ingrijpende metamorfose van de grasmatten.        

Plaatselijk bedrijf
De uitvoering van het vervangingsproject is gegund aan een plaatselijk bedrijf, te weten Rolugro Pitch Equipment BV. Directeur Rob Oude Luttikhuis is helemaal in zijn nopjes met deze klus op Grolse bodem. Saillant detail in dit geval is dat Oude Luttikhuis in 2008 als werknemer/projectleider van CSC (Ceelen Sport Constructies uit Zeewolde) verantwoordelijk was voor de eerste aanleg van het kunstgras.

De volgorde van vervanging is eerst veld 1, dan de Marveld Arena en ten slotte het hoofdveld. Er zal dus voor een deel van dit seizoen al op het nieuwe kunstgras gespeeld kunnen worden. Er worden nieuwe matten gelegd van het type Fieldturf 360XL met cryogeen (diepgevroren) rubber als instrooisel (infill). De KIWA uit Arnhem gaat de nieuwe velden keuren. Daarbij wordt beoordeeld of deze aan de nieuwste KNVB-normen voldoen.

Start werkzaamheden
Reeds op maandag 10 december aanstaande zal er een voorzichtige start worden gemaakt met werkzaamheden betreffende omheining, hekwerken e.d. Vervolgens is het de bedoeling om in februari met de vervanging van de kunstgrasmatten te beginnen. De snelheid van vervanging hangt helemaal af van de weersomstandigheden. Zo moet het buiten voor het aan elkaar lijmen van de kunstgrasmatten minimaal acht tot negen graden zijn.

Ook wat de financiering van het totale project betreft, hebben de drie hiervoor genoemde partijen een goed compromis bewerkstelligd. Zo betaalt Marveld Recreatie de vervanging van het kunstgras op de Marveld Arena, zorgt SEAG (Stichting Exploitatie Accommodatie S.V. Grol) namens S.V. Grol voor de financiering van het kunstgras op veld 1, en stelt de gemeente Oost Gelre tenslotte een subsidie beschikbaar ten bedrage van 230 duizend euro voor de vervanging van het kunstgras op het hoofdveld van het sportpark Den Elshof.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids