Foto:

Trap jezelf door de Grolse Wind naar de kleine derby

Uitnodiging

Het was een klein stukje, op pagina 31 van deze krant, vorige week. 'Verplaatsing Grol – VIOS oogst kritiek'. Strekking: critici binnen Grol vonden het niet nodig om de 'kleine derby' tegen de buurman uit Beltrum op zaterdagavond af te werken, in een 'donkere, koude en gure decembermaand'. Niet zozeer vanwege de kou, maar vanwege twijfels over het effect; een avondwedstrijd zou weinig extra publiek trekken, omdat Grol – VIOS nu eenmaal geen Grol – Longa'30 is. Wie de critici zijn en met hoeveel ze zijn, blijft totaal onduidelijk; de schrijver weigert man en paard te noemen. Of is het man en schaap?
Ik las het twee keer. En toen nog een keer. En later nog eens. Hoe vaker ik het las, hoe harder ik moest lachen, omdat in het stukje – verhaal of artikel is een te groot woord – vooral de frustratie van de schrijver zelf naar boven komt, die het duidelijk niet kan verkroppen dat 'zijn' Grol, ooit een van de beste voetbalverenigingen in de regio, is voorbijgestreefd. Door Longa'30, door RKZVC, en als het niet uitkijkt, straks ook door het kleine VIOS Beltrum. En dat doet pijn.
De 'kleine derby' is de nieuwe werkelijkheid. Ontkennen heeft geen zin. Omarmen wel. Grol – VIOS belooft een prachtig potje voetbal te worden. Een strijd tussen het hooghartige Groenlo en de boeren uit Beltrum. Een strijd om eer en glorie. Een strijd die iedere voetballiefhebber moet kunnen zien, ook de voetballers uit Lichtenvoorde, Zieuwent, Vragender, Lievelde en al die andere dorpen die op zondagmiddag spelen.

Dit stukje – want artikel of verhaal is een te groot woord – is dan ook een uitnodiging. Aan al die voetballiefhebbers uit de regio, die geen genoegen nemen met de samenvatting, het verslag in de krant of de foto's op de website, maar de burenruzie tussen Groenlo en Beltrum live willen aanschouwen. Stap op je fiets, trap jezelf door de Grolse Wind heen en kom zaterdagavond kijken naar Grol – VIOS op sportpark Den Elshof. De wedstrijd begint om 19.00 uur.


Arjan te Bogt
Oud-speler Longa'30 2 en 3, nu speler VIOS Beltrum 1

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden