Foto: PR
Foto: PR

Pronkzittingen De Knunnekes 'Kats oeverkoch'

Andermaal een record voor Groenlose carnavalsclub

Door Theo Huijskes

GROENLO - Carnavalsvereniging De Knunnekes in Groenlo heeft opnieuw een nieuw record gevestigd met betrekking tot de kaartverkoop voor de in januari 2019 te houden zes pronkzittingen. Aan de hand van de resultaten tijdens de op twee avonden gehouden voorverkoop kan geconcludeerd worden dat de zes buutavonden in het carnavalshoes City Lido door in totaal 2.800 belangstellenden zullen worden bezocht. In dit aantal, na vorig jaar andermaal een nieuw record, zijn de deelnemende muzikanten, zangers, dansers, artiesten en tal van andere medewerkers nog niet eens meegerekend.

Penningmeester Peter Nales heeft dan ook een goed gevoel aan de kaartverkoop overgehouden. "Dat de belangstelling ieder jaar nog toeneemt, heeft vanzelfsprekend te maken met het feit dat het carnavalsfestijn met name bij de jongeren enorm leeft. Een meer dan goede ontwikkeling voor de club."
De meeste belangstelling spitst zich toe op de op de beide vrijdagen en zaterdagen te houden buutavonden. Op die dagen zal de theaterzaal van City Lido met zo'n slordige 480 belangstellenden gevuld zijn. De openingsavond op donderdag 11 januari, alsmede de zondag-matinee op 13 januari zullen elk door circa 425 belangstellenden worden bezocht.
De slechts enkele toegangskaarten die deze week mogelijk nog beschikbaar zijn, kunnen worden aangeschaft bij slijterij Antonius (Thomas Wallerbosch) in de Beltrumsestraat in Groenlo. Maar daarbij wordt wel het advies gegeven om daar niet te lang mee te wachten.

Programma
Ging er in het oprichtingsjaar 1963 met de eerste pronkzitting van De Knunnekes in destijds Hotel De Pelikaan nog één avond gepaard, thans zijn het vijf avonden en één middag, waarbij iedere keer op het grote toneel van City Lido meer dan honderd deelnemers in actie komen. Volgens Joost Adema, voorzitter van de organiserende feestcommissie, wordt het ook deze keer weer een wervelende en bovenal gevarieerde avond. "Vijf buutreedners zullen hun opwachting maken en tegelijkertijd hun eigen 'hoofdstad' en de gehele daaromheen liggende wereld vanuit alle invalshoeken belichten. Natuurlijk komt ook de dansparade, bestaande uit de Dansmarietjes, Bazooka en het Hofballet, weer aan bod. Ook Hofkapel De Knolle en het Dweilorkest van De Knunnekes zullen weer van zich laten horen. En uiteraard zal de door het duo Nico (Ressing) & en Jan (Klein Gunnewiek) uitgebrachte carnavalsschlager 2018-2019 ook door het uitgaanscentrum City Lido galmen", aldus Joost Adema, die verklapt dat het aanwezige publiek ook nog eens mag rekenen op een tweetal verrassende acts.

Meer berichten