Afbeelding

Grol en VIOS delen punten in derby

Algemeen

GROENLO - In een geweldige ambiance speelden Grol en VIOS gelijk. De derby in 3C was verplaatst naar de zaterdagavond, en dit trok circa 1000 supporters naar een regenachtig sportpark Den Elshof. De eerste helft was voor Grol en men leek met twee doelpunten van Wouter Rexwinkel en dus een rooskleurige 2 – 0 voorsprong de rust in te gaan. Maar een twijfelachtig gegeven penalty op slag van rust en benut door Freek Helmers gaf de 'boeren' uit Beltrum hoop. In de tweede helft stroopten de gasten de mouwen verder op en daar had Grol moeite mee. Vios maakte gelijk door een doelpunt van Bob Groot Kormelink en na een rode kaart voor Boet Leemreize met 10 spelers zelfs nog de 2 – 3. Al was hier een duwtje in de rug en als gevolg een eigen doelpunt van Bjorn te Braake voor nodig. Na diverse grote kansen voor Grol, was het gelukkig voor de gastheren toch nog in de allerlaatste minuut dat de verdiende gelijkmaker werd gescoord via een strak en laag schot van Mart Zieverink. De 'burenruzie' eindigde dus onbeslist en zal op zaterdag 13 april verder uitgevochten moeten worden in Beltrum. Na afloop werd door beide teams en supportersgroepen in een bomvol sportcafé Den Elshof nog tot in de kleine uurtjes nagepraat.

De teams kwamen bij aanvang het veld op onder blauwe rook en vuurwerk in het vak van de Vios-aanhang. Maar liefst 500 supporters waren ondanks de regen en de (Grolse) wind vanuit Beltrum naar Groenlo gekomen. Het werd een fantastische voetbalsfeer.

Grol startte voorzichtig en liet Vios het spel maken. Vios stoorde vroeg, waardoor Grol met lange ballen de voorhoede moest proberen te bereiken. Pas na een kwartier levert dit de eerste kans van de wedstrijd op en een mooie opsteker voor de thuisploeg. Mart Zieverink kopte de bal door en Wouter Rexwinkel lobte de bal behendig over de uitkomende keeper Lars Kroeze van Vios: 1 - 0. Even later had Luc Berentsen Grol zelfs al op een grotere voorsprong kunnen zetten maar Luc raakte de bal niet goed na een misser van de verdediging. Wessel Baarslag werd pas na een half uur voor de eerste keer getest. Een vrije trap van Arjen te Bogt, die zijn laatste wedstrijd speelde voor Vios, werd vakkundig onder uit de hoek getikt. Daarna was Grol weer aan de beurt met een kans voor Tycho Riteco. En drie minuten voor rust kopte Wouter Rexwinkel de bevrijdende 2 – 0 binnen. De keeper van Vios was net te laat bij de indraaiende voorzet. Dit leek ondanks dat de voorsprong nog wat groter had moeten zijn een comfortabele voorsprong om te gaan rusten. Maar arbiter Bas ten Berge uit Almelo dacht hier anders over. Een verdedigende actie van Mart Willemsen op de bal waarbij zijn tegenstander ten val kwam werd bestraft met een penalty, die door Freek Helmers werd binnengeschoten: 2 – 1.

Dit gaf Vios moed en zij deden er in de tweede helft een schepje bovenop. Daar had Grol moeite mee en het voetbal was rommelig in de tweede helft. En de inzet van Vios werd beloond. Bob Groot Kormelink schoot via de binnenkant van de paal de 2 – 2 binnen. Met een grote kopkans voor Luc Berentsen, een vrije trap van Luc die over ging en een kopballetje van Mart Zieverink leek Grol nog uitzicht te hebben op de overwinning. Zeker toen Boet Leemreize wegens natrappen met rood van het veld werd gestuurd. Maar gesteund door hun luidruchtige aanhang gaf Vios niet op en kwam zelfs nog op voorsprong. Bjorn te Braake, die een ongelukkige wedstrijd speelde, werd in de rug geduwd en de bal kaatste daarbij van zijn been in de benedenhoek van het eigen doel: 2 – 3.

Grol kreeg daarna nog diverse goede kansen. Een harde inzet van Mart Zieverink werd door Lars Kroeze met één hand over getikt. Ook de ingevallen Jordy Oonk had de gelijkmaker op de schoen. De opluchting was dan ook groot toen topscorer aan Grolkant Mart Zieverink de gelijkmaker binnenschoot. Een laag en hard schot caramboleerde het doel in. Arbiter ten Berge liet nog een paar minuten naspelen, maar 3 – 3 was de eindstand en de derby in 3C eindigde dus onbeslist. Beide supportersgroepen hadden graag de overwinning van hun team gezien. En daar werd onder het genot van een drankje dus nog lang over nagepraat in het sportcafé.

Komende zondag 16 december speelt Grol uit tegen Trias in Winterswijk. Aanvang 14.00 uur.