Muziekvereniging Groenlo tijdens een eerder verzorgd concert, samen met Vocales in de Calixtusbasiliek. Foto: Theo Huijskes
Muziekvereniging Groenlo tijdens een eerder verzorgd concert, samen met Vocales in de Calixtusbasiliek. Foto: Theo Huijskes

Winteravondconcert van Muziekvereniging Groenlo

Op 15 december in de Calixtusbasiliek

Door Theo Huijskes

GROENLO - Muziekvereniging Groenlo, bestaande uit ruim 110 leden met daarboven een jong en enthousiast bestuur, grijpt alle mogelijkheden aan om met de verschillende, binnen de vereniging bestaande geledingen aan de weg te timmeren. Dit alles met maar één bedoeling en dat is naast het met elkaar gezellig musiceren ook de gemeenschap Groenlo en andere belangstellenden te vermaken met vrolijke muziek. De meest in het oog en in het oor springende activiteit ter afsluiting van dit kalenderjaar is deze keer een in de Calixtusbasiliek te verzorgen Winteravondconcert.

Dit concert zal op zaterdag 15 december worden verzorgd door het sedert kort Vestingstadorkest geheten muziekgezelschap, voorheen musicerende onder de naam A-orkest. Het is voor de eerste maal dat Muziekvereniging Groenlo, ooit opgericht als de RK Leo Harmonie, een winteravondconcert verzorgt.

Tijdens het concert, waarmee om exact 20.00 uur een begin zal worden gemaakt en dat geheel gratis toegankelijk is, zal het Vestingstadorkest bijzonder sfeervolle nummers ten gehore brengen. Daarbij moet worden gedacht aan bekende nummers van Adele, The Supremes en Enya, het Adagio van het klarinetconcert van Mozart en het harmoniestuk Pilatus, Mountain of Dragons. Het totale programma, waarbij de algehele leiding in handen is van dirigent Marcel Loff uit Oldenzaal, is gericht op een aangename, afwisselende samenstelling. Het Vestingstadorkest krijgt bij de uitvoering ondersteuning van een combo en de bekende Groenlose zangeressen Maria van der Post, Esther Legro en Sylvia ten Broeke.

Meer berichten