Vlnr. Puck Nijhuis, Bart Overkamp en Wisit Platter. Foto: Mu-Chin Groenlo
Vlnr. Puck Nijhuis, Bart Overkamp en Wisit Platter. Foto: Mu-Chin Groenlo

Drie keer goud voor karateka's Mu-Chin Groenlo

GROENLO - Zaterdag 8 december vond het Open Noord Nederlands Kampioenshap (shin)kyokushin karate plaats in Drachten. Vanuit karatevereniging Mu-Chin Groenlo deden daar drie deelnemers aan mee. Het resultaat mag er zijn, alle drie gingen ze er met de eerste prijs vandoor!

Precies twee weken na het Open Nederlands Kampioenschap in Sommelsdijk nam een kleine delegatie van karatevereniging Mu-Chin Groenlo deel aan de Open Noord Nederlands Kampioenshap (shin)kyokushin karate. Puck Nijhuis en Bart Overkamp deden mee op het onderdeel kata, Wisit Platter op het onderdeel kumite. Thomas Vos coachte de Grolse deelnemers.
In het onderdeel kata wordt een individuele stijloefening uitgevoerd volgens een reeks vastgelegde stoot-, schop- en afweertechnieken tegen meerdere denkbeeldige tegenstanders, die uit verschillende richtingen aanvallen. In wedstrijdvorm wordt hierbij gestreefd naar perfectie in de uitvoering. Dat is dan ook wat Puck Nijhuis en Bart Overkamp hebben gedaan. Overtuigend werden zij beiden eerste in hun leeftijdscategorie.
Bij het onderdeel kumite, ofwel vechten, is het juist de bedoeling dat er wordt geanticipeerd op de ander. Los van de regels waarbinnen het kumite beoefend dient te worden, ligt er dus geen volgorde vast. Stoot-, schop- en afweertechnieken kunnen dan ook vrij ingezet worden met als doel je tegenstander te overklassen. Wisit Platter liet wederom zien in bloedvorm te zijn. Net als twee weken geleden toen hij Nederlands kampioen wist te worden, wist hij ook in Drachten al zijn tegenstanders overtuigend te verslaan en werd daardoor eerste in zijn categorie.


http://www.karategroenlo.nl

Meer berichten