Uitbaatster Daniella van Druten samen met haar zoon Jeremy voor café De Boemel in Groenlo. Foto: Kyra Broshuis
Uitbaatster Daniella van Druten samen met haar zoon Jeremy voor café De Boemel in Groenlo. Foto: Kyra Broshuis

Nieuwe uitbaters voor De Boemel

GROENLO- Café De Boemel, aan de Nieuwstad 2 in Groenlo, heeft sinds 1 december een nieuw uitbaterskoppel. Daniella van Druten en haar partner Harvy Kruidenier hebben het café overgenomen van Dennis en Lindsy die het café twee jaar succesvol hebben geleid.

Door Kyra Broshuis

Weer een ‘Van Druten’
Met de komst van Daniella en Harvy zit er na jaren weer een ‘Van Druten’ op het pand. Vroeger was hier namelijk de groente- en fruitzaak van Van Druten gevestigd. “Daar heb ik nog een mooie foto van gevonden. Kijk, hier zie je een lange rij mensen voor de winkel staan, dat was in de winter van 1944”, zegt Daniella. Samen met haar gezin woont ze nu boven het café dat alle dagen vanaf 13.00 uur geopend is. “We serveren koffie en thee, mensen kunnen ook overdag bij ons terecht.”

Een mooie kans
Een café was altijd al een grote wens. "Eigenlijk hadden we de hoop al opgegeven toen dit, geheel onverwachts, op ons pad kwam, een mooie kans. Het is een hele gezellige kroeg en dat midden in Groenlo.” Het duo wil met regelmaat livemuziek in het café en is ook van plan andere activiteiten te gaan organiseren. “Ook het dartgebeuren blijft bestaan. We hebben nu één vaste dartgroep maar andere of nieuwe dartgroepen zijn altijd van harte welkom.”

Oudejaarsfeest
Met oud en nieuw is er een gezellig oudejaarsfeest met DJ Japio. Kaarten voor deze avond zijn voor 10 euro (dat is inclusief twee munten) verkrijgbaar aan de bar. Op de avond zelf is de entree 12,50 euro, ook weer inclusief twee munten. De avond begint om 19.00 uur en het feest gaat door tot 02.00 uur.

Gezellig en laagdrempelig
Daniella, haar zoon Jeremy en Harvy zullen het café bemannen en willen er echt iets moois neerzetten. “Ik ben zelf in Groenlo geboren en heb 36 jaar hier gewoond. Ik heb kort elders gewoond maar ben weer terug van weggeweest en ik weet wat ze in Groenlo willen: een gezellige en laagdrempelige kroeg waar jong en oud zich kan vermaken, een praatje maken, luisteren naar gezellige muziek of een potje darts onder het genot van een drankje.”
De openingstijden van De Boemel zijn op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag van 13.00 tot 24.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 02.00 uur.

Meer berichten