Inter Nos tijdens een eerder verzorgd concert in City Lido. Foto: Theo Huijskes
Inter Nos tijdens een eerder verzorgd concert in City Lido. Foto: Theo Huijskes

Bijzonder Kerstconcert van Inter Nos en The Voices

20 december De Mattelier

Door Theo Huijskes

GROENLO - Ditmaal geen Kerstconcert van Inter Nos in de Calixtusbasiliek en ook niet in de theaterzaal van City Lido, maar in Sociaal Cultureel Centrum De Mattelier. Het concert vindt daar plaats op donderdag 20 december en naast Inter Nos neemt ook het zangensemble The Voices deel aan het concert. Bestaat het in 1946 opgerichte mannenkoor Inter Nos uit circa 65 actieve leden, het koor The Voices - opgericht in 1986 - telt een negental actieve leden. Het enkele dagen vóór de Kerst geplande concert begint 's avonds om 20.00 uur en toegangskaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij De Mattelier.

Mannenzangvereniging Inter Nos staat in Groenlo en omgeving bekend als een hechte, plichtgetrouwe club, die ieder jaar op twee vaste momenten voor haar donateurs, sponsoren en andere belangstellenden een concert verzorgt. In het voorjaar is dat meestal een luchtig dan wel vrolijk concert in City Lido en in het najaar een concert helemaal in de sfeer van Kerstmis met daaraan gekoppeld een repertoire dat helemaal in het teken staat van het kerstgevoel. Onder leiding van dirigent Esther Gotink-van der Heijden en op piano begeleid door Joop Abbink wordt er deze keer gezorgd voor een uitgebreid, vernieuwend repertoire.
De negen damesleden van zangensemble The Voices komen uit Groenlo, Zwolle, Eibergen, Neede, Borculo, Geesteren en Gelselaar. Het repertoire, waaruit dit koor kan putten, is erg breed en gevarieerd en dat van klassiek tot modern. Voor dit Kerstconcert treedt de groep The Voices voor het voetlicht met een sfeervol programma met daarin verwerkt een geheel eigen kerstverhaal. De zanggroep staat onder leiding van Hannie Abbink uit Groenlo.

Meer berichten