De survival in Beltrum beleeft z'n dertigste editie. Foto: Truus Stotteler
De survival in Beltrum beleeft z'n dertigste editie. Foto: Truus Stotteler

Dertigste editie survivalrun Beltrum

Algemeen

BELTRUM - Voor de dertigste keer alweer knalt het startschot van de survivalrun van Beltrum. Ruim 1300 deelnemers, jong en oud, zullen op zondag 6 januari de strijd tegen de elementen aangaan. Hier wordt het kaf van het koren gescheiden! En nog nooit eerder in de historie lopen 400 atleten de 22 kilometer. Dit bijzondere moment wil het bestuur van Stichting Survivalrun Beltrum dan ook niet stilletjes voorbij laten gaan.

Door Susanne ten Have

Het is voor het bestuur van Stichting Survivalrun Beltrum (SSB) niet eenvoudig om elk jaar met iets nieuws te komen. Het volbrengen van de survivalrunwedstrijd is voor de deelnemers al uitdaging genoeg. Toch zijn er genoeg bijzonderheden te vermelden.

Open NK
In deze editie mag SSB weer een open NK organiseren namens de Survivalrun Bond Nederland (SBN) Over een afstand van 22 kilometer en 62 hindernissen gaan de lange afstandslopers de strijd aan om het ere metaal. De klasse is open voor alle licentiehouders binnen de SBN. De eerste lopers starten om 10.10 uur en moeten voor 16.00 uur de finish op het Mariaplein halen. Bekende namen als Dinant Huurneman, Ruben Dinkelman en Kerst Wind zullen voor de 30ste survivalrun hun beste beentje voor gaan zetten.

Marcel Scholten
Daarnaast loopt Meddonaar Marcel Scholten al drie decennia mee met de lange afstandsrun. En dat is in de geschiedenis van de survivalsport nog nooit eerder voorgekomen. De SSB hoopt van harte dat Scholten zoals in de afgelopen 29 jaar, met een brede grijns over de finish komt.
De survivalrunatleten gaan niet alleen de strijd aan om de finish te halen, het rode bandje is een belangrijk onderdeel van deze heroïsche onderneming. Om de deelnemers een aandenken aan dit moment te geven, krijgt elke lange afstandsloper die de wedstrijd volbrengt een uniek rood bandje. Een herinnering voor nu en later.

Muzikale omlijsting
Het finishterrein is net als in de vorige edities op het Mariaplein in Beltrum. Kraampjes en vuurkorven zorgen voor een gezellige sfeer. In de 2019 editie is er vooral aan de muziek gedacht door de activiteitencommissie van SSB. Onder andere Mart & Maurice treden op. Mart Hillen is het gitaarwonder van de Achterhoek. Hij speelde onder andere op de Zwarte Cross en live op Radio Veronica. De Harmonicaclub Beltrum, The Pianoco's en de Kisjeskearls laten zondag 6 januari ook van zich horen. De 20-jarige Lennard Klein Gebbink, bekend als DJ WeDamnz sluit de dag muzikaal af in de tent op het Mariaplein.

Vrijwilligers
Dit alles is alleen mogelijk dankzij de hulp van 450 vrijwilligers en 100 sponsoren en 45 landeigenaren. Zij maken de survivalrun in Beltrum mogelijk. Het hele dorp is in de ban van de survivalrun!
        

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant